Най-четеното в Zdraven.bg през януари 2012 година

Представяме най-четеното в Zdraven.bg през януари 2012 г.

През първия месец на 2012 година, започнал с горещи празници и имени дни и приключил със сковаващ студ, сайтът за красота и здраве Zdraven.bg беше прочетен над 100 000 пъти от над 40 000 читатели. Бъдете винаги здрави и усмихнати!

Ето петте най-четени здравни статии през януари 2012 г.:

1. Определиха най-ефективната диета
Експерти определиха коя е най-ефективната диета и кои са безмислени и дори нездравословни. Изследване на хранителните навици сред 2000 жени във Великобритания по време и след диета показва коя има най-траен ефект за сваляне на килограми.

2. Любимият алкохол на българите
вино


Мащабно проучване за любимия алкохол на българите беше проведено през 2011 г. от zdraven.bg в социалната мрежа Facebook сред над 55 000 българи, консумиращи алкохол. Алкохолът в умерено количество е полезен за мозъка и кръвообращението. Ето и резултатите в класация, където виното е №4.

3. Позитивни мисли и слова помагат за отслабване
огледало
Самооценката с отрицателни изявления за фигурата пречи на човек да отслабне, твърдят специалисти. Жените трябва да внимават какво казват на глас за тялото си, защото това неминуемо влияе при свалянето на килограми, основно психологически.

4. Здравословни коктейли
коктейл
Умереното количество алкохол е полезно за мозъка и организма, паметта на жената и сърцето на мъжа, твърдят учените. Ето няколко рецепти за наистина здравословни и приятни коктейли.

5. Червено вино срещу рак на гърдата
вино
Жените, които редовно пият чаша червено вино, могат да намалят риска от рак на гърдата, сочи ново медицинско изследване. Химическите вещества в кожата и зърната на червеното грозде леко намаляват нивата на естроген и в същото време увеличават нивата на тестостерона при жените.

Ако сте здравен фен, не забрявайте да се присъедините към групата за красота и здраве с вече над 14 500 почитатели във Facebook: www.facebook.com/Zdraven.bg.

Ако ползвате Google+, можете да ни следвате на Красота и здраве.

Снимки: вино: zdraven.bg; коктейл: бар SHIKOKU; огледало: freeimages.com.

loading...