Най-четеното в Zdraven.bg през януари 2013 година

През празничния януари 2013 г. сайтът Красота и здраве беше прочетен над 86 хиляди пъти от 37 хиляди читатели. Здравните фенове на страницата ни във Facebook www.facebook.com/Zdraven.bg вече са над 16 950 души.

Ето най-четеното през януари 2013 година:

1. Очаква се интензивна грипна епидемия през зима 2013
В България се очаква грипна епидемия през зимата на 2013 г., която ще е по-интензивна от миналогодишната, обяви главният здравен инспектор д-р Ангел Кунчев. Освен това доминиращ ще е свинският грип H1N1.

2. Полезните тиквени семки
тиквени семки


Тиквените семки са едни от най-добрите източници на магнезий, минерал, който помага за стабилизиране на кръвното налягане, изграждане на здравината на костите и дори намаляване на стреса.

3. Диета с постене
диета
Диетата с постене е свързана с 36-часов период без хранене веднъж в седмицата. Диетата с постене сваля няколко килограма от теглото и предпазва от сърдечно-съдови заболявания, рак, диабет и инсулт.

4. Мононуклеоза – болестта на целуването
целувка
Инфекциозната болест мононуклеоза е неприятно вирусно заболяване, което често наричат болест на целуването. Какво трябва да знаем за него?

5. Енергоспестяващите крушки засилват риска от рак на кожата
крушка
Лампите с енергоспестяващи крушки могат да бъдат вредни за човешкото здраве като засилват риска от кожни заболявания като рак на кожата, според американски учени. Защо?

Снимки: грип: Zdraven.bg; семки: : Paul Downey; диета: Sanja Gjenero; целувка: Ярик Мишкин; крушка: brionv

Вие също може да се присъедините към читателите ни сред здравните фенове в любимите си социални мрежи:
във Facebook (над 16 950 фена): www.facebook.com/Zdraven.bg
в Google+ (със 145 последователи): Красота и здраве