Най-четеното на №1 здравен сайт в България Zdraven.bg за 2017 година

портокали във вода

Класация с най-четеното в сайта за здраве, красота и настроение Zdraven.bg през 2017 година.

През 2017 г. отново смениха здравен министър – този път заради конфликт на семейни бизнес интереси, но проблемите в българското здравеопазване продължават, а депутатите от управляващото мнозинство наложиха мораториум за заплащането от Здравната каса на нови лекарства, клинични пътеки и обновяване на болнични отделения, а дни преди Коледа поправиха грешката си и отмениха единодушно забраната за нови лекарства, които основно са за онкоболни и страдащи от редки заболявания. Световната здравна организация обяви в доклад, че здравето на българите вече се подобрявало, а пък почти 80% от българите смятат, че здравеопазването ни върви към все по-зле. България оглавява класацията за най-висока смъртност от сърдечно-съдови заболявания – над три пъти по-често от средното за Европа, българите са №1 най-рядко спортуващите европейци, а българчетата пък вече са на по-високото 5-то място по затлъстяване в Европа. Българското сирене е пълно със сухо мляко и палмово масло, българското месо – препълнено с антибиотици, майонезата не била истинска майонеза, а само две марки българско масло се оказаха безвредни. Една хубава новина от България – овче мляко от Родопите помага срещу рак!

Мисията на №1 здравен сайт в България – Zdraven.bg винаги е била и продължава да бъде да ви представяме редовно и подбрано най-полезните новини и съвети за вашите здраве и красота от престижни източници, както и от личния опит на читателите за читателите, а също и статии за доброто ви настроение.

През 2017 г. почитателите на здравето във Facebook вече са над 126 хиляди души, към които не забравяйте и вие да се присъедините, ако още не сте го направили, като посетите нашата страница www.facebook.com/Zdraven.bg. Очакваме ви и на нашата Google+ страница Красота и здраве с над 830 последователи.

През 2017 г. статиите за здраве, красота и настроение в Zdraven.bg бяха прочетени над 850 хиляди пъти от над 350 хиляди читатели. Ето класацията с дузината най-четени ни за календарната 2017 година. Ако сте ги пропуснали – прочетете ги и ги споделете с познати и приятели!

1. Само 2 марки българско краве масло е безвредно

масло


Тест на българското краве масло, което се продава по магазините през 2017 г., показва, че само две марки отговарят на критериите. Какво разкрива този тест, осъществен от сдружение Активни потребители?

2. Кокосовото масло по-вредно от говежда мазнина

кокосово масло
Препоръчваното уж като полезно кокосово масло е нездравословно повече от говеждата мазнина и маслото, защото в него има много наситени мазнини, които увеличават лошия холестерол в организма.

3. Недоспиването променя характера

недоспал
Недоспиването не само се отразява зле на здравето, но също така променя характера на човека, установиха учени, като прави хората по-малко харизматични и по-склонни към лъжи.

4. Най-гледаните филми в кината по света за 2017 година

киносалон
Представяме класацията с дузината най-гледани филми в кината по света за календарната 2017 година, подредени по касови приходи в щатски долари.

5. Основни грешки, които водят до дебел корем

плосък корем
Експерти разясняват кои са най-честите грешки в борбата срещу тлъстините на корема.

6. Полезно съчетание на храните

домати със зехтин
Съчетаването на някои продукти – като напр. домати със зехтин – допринася да бъде извлечена най-голяма полза от тях и така да бъдат избегнати редица болести.

7. Снижиха границата на дефиницията за хипертония

апарат за кръвно налягане
От Американската кардиологична асоциация обявиха, че за високо кръвно налягане вече ще бъдат смятани стойности от 130 мм систолично налягане и 80 мм диастолично.

8. Секс носи здраве

двойка
Експерти изброяват здравните ползи от правенето на любов. Какви са те?

9. Здравните ползи на преварената вода

преварена вода
Преварената вода решава няколко здравословни проблема. Кои и как помага?

10. Косата разкрива нивото на стрес

коса
Руски невробиолози разработиха анализ за установяване на нивата на кортизола, хормона на стреса, чрез изследване на косата.

11. Естествени източници на калций

пармезан
Представяме полезен списък на естествени източници с най-високо съдържание на полезния микроелемент калций.

12. Салма Хайек за красотата и стареенето

Салма Хайек
Аз не гледам на нещата в краткосрочен план. Мисля за дълголетието. Ако имаше нещо, което можеше да се направи, за да ме запази, за да изглеждам добре, бих го направила. Но аз съм влюбен в мъжа ми, и аз искам да изглеждам прекрасна дама, когато съм на 70, споделя световно известната актриса Салма Хайек в интервю. Какво още разказва?

Бъдете винаги с актуална информация за здраве, красота и добро настроение и се присъединете към здравните фенове в любимите си социални мрежи:
във Facebook (над 126 620 фенове): facebook.com/Zdraven.bg
в Pinterest (над 125 последователя): pinterest.com/zdravenКрасота и здраве
в YouTube (над 85 абонати): Красота и здраве

Снимки: портокали във вода: Даниел Хенри; масло в чиния: Мелиса Вийзе; недоспал: Мат Рейнболд; плосък корем: Зеев Баркан ; преварена вода: Андрю Малоун; киносалон: Дейвид Прасад; влюбена двойка: Йоана Малиновска; домати със зехтин: Кристиан Кадлуба; коса: Скот Снайдър; сирене Пармезан: Куин Домбровски; кокосово масло: Джон Рево Пуно; анероиден апарат за кръвно налягане: Medisave UK; Салма Хайек: Mary Rozzi