Най-четеното на Zdraven.bg от последователите в Google+ за 2014 година

Представяме класацията с най-четеното в сайта за здраве, красота и настроение Zdraven.bg от здравните последователи в Google+ през 2014 година.

В края на 2014 г. последователите на здравето във Google+, втората най-голяма социална мрежа в света, вече са над 315 души, към които не забравяйте и Вие да се присъедините, ако още не сте го направили като посетите нашата страница там Красота и здраве.

Ето класацията с дузината най-четени статии в Zdraven.bg от здравните последователи през 2014 година или поне за първите 9 месеца. Техният избор не греши, затова ако сте ги пропуснали – прочетете ги и Вие! 🙂

1. След месец литри Coca Cola дневно води до..

Coca Cola


50-годишен американец решил да се подложи на експеримент като пие по над 3 литра Coca Cola на ден в продължение на един месец, за да види как това ще се отрази на организма му. Научете резултатите и вземете поука!

2. Кръвен тест предупреждава за рак на гърдата

бюст
Онколози разработиха прост и евтин тест за рак на гърдата, който може да засече болестта много преди да се образува бучка в гърдата.

3. Диета за отслабване след Великденска и Коледна трапеза

постно
Бързо качените килограми по празниците бързо се и свалят. Ето диета за отслабване след Великденска и Коледна трапеза.

4. Смартфони променят формата на човешкия мозък

смартфон
Честата употреба на смартфони променя формата на мозъка на човека, който го ползва, предупреждават експерти. Защо и как?

5. Студова алергия по-разпространена от зимния грип

ледена ръка
75% от хората на възраст над 30 години страдат от студова алергия, който има всички характерни симптоми на обичайните алергии. Лекарите смятат, че алергичните реакции на организма при минусови температури са по-разпространени дори и от зимните грипове. Как да я различим от настинката?

6. Човешкият език разкрива над дузина болести

език
Състоянието на човешкия език разкрива 14 заболявания, твърдят експерти. Кои са те?

7. Празнични подправки, които лекуват

анасон и канела
Списък с празнични подправки, които лекуват и нека по-често ги използваме на празнична трапеза! Сред тях са анасон и канела.

8. 11,5% от българите са затлъстели

дебелана
Европейската статистика показва, че българите са сред по-дебелите в Европейския Съюз. Къде са останалите?

9. Най-гледаните филми в кината по света за 2014 година

кино
Ето най-гледаните филми в кината по света за 2014 година или поне до момента, подредени по касови приходи в щатски долари.

10. По-малко захар за добра памет

сладко
Високите нива на кръвната захар, дори при лица, които не страдат от диабет, допринася за загуба на паметта, твърдят учените.

11. Прегръдки за здраве

прегръдка
По-чести прегръдки намаляват риска от инфекции, както и силата на симптомите им, показват резултати от американско изследването.

12. Дигитално меню за пица разчита желания

пица
Технолози създадоха дигитално меню за пица, което разчита желанията по очите на човек.

Снимки: Coca Cola: Guillermo Moratalla; бюст: Гарет Уилямс; постно: freeimages.com; смартфон: : John Baer; ледена ръка: Ерих Фердинанд; език: istolethetv; анасон и канела: adinsa; дебелана: Robert Agthe; кино клапа: Christian Wagner; сладко: fotograf62; прегръдка: ellyn; пица: British Mum

Вие можете да се присъедините към читателите ни сред здравните фенове в любимите си социални мрежи:
във Facebook: www.facebook.com/Zdraven.bg
в Google+: Красота и здраве

loading...