Най-четено в Zdraven.bg през май 2009 година


През месец май всички нас силно ни вълнуваха новините около новоизбухналата световна епидемия от човешки грипен вирус от типа А / H1N1, популярен като свински грип.

Макар в първия ден на юни да беше потвърден първият такъв случай и в България, повечето специалисти считат, че паниката е по-голяма от реалната опасност.

Предстоящите избори за Европейски парламент обуслови и четенето на развита от мен преди месеци тема относно правата на европейските граждани и опазването на околната среда, от която пряко зависи нашето здраве.

Бъдеща опасност от кърлежите в България в настъпващото лято, нова технология за лечение на рак и полезни съвети за меню за добър сън са сред останалите най-четени теми в блога за красота и здраве.

Ето и самата класация на най-четеното през май 2009 г. в Zdraven.bg:

1. Какво е свински грип?
Какво знаят учените за новия грипен вирус.

2. Опазването на околната среда и правата на гражданите на Европейския СъюзЕС


Тази публикация има за цел да поясни правата на всички граждани на Европийския Съюз, в т.ч. нас – българите, във връзка с една от политиките на ЕС: Опазването на околната среда.

3. Нова технология за лечение на раконкологична лаборатория
Технологията позволява третирането на голям брой тумори, които се намират на трудно достъпни места и не подлежат на операция, а най-близката болница до България, в която се лекува с тази апаратура, е в Турция.

4. Опасните кърлежиполя
Предупреждение на българските специалисти, че това лято може да настъпи сериозен проблем с кърлежите. Няколко съвета какво да правим.

5. Лека храна за вечеря за лек сънжена спи
Няколко съвета към тези, които трудно заспиват нощем, какви храни да поемат на вечеря.

Снимки: sxc.hu; 2. europa.eu

Вие също да се присъедините към читателите ни сред здравните фенове в любимите си социални мрежи:
във Facebook: www.facebook.com/Zdraven.bg
в Google+: Красота и здраве