На Коледната трапеза децата ядат 4 пъти повече от необходимото

Коледна трапеза

На Коледната трапеза децата ядат четири пъти повече от необходимото, показа изследване. Защо се тъпчат толкова?

На Коледа децата приемат четири пъти повече калории от препоръчваните за деня, показа британско изследване, цитирано от в-к Dayly Mail и в-к Dayly Telegraph.

Децата се увличат, когато седнат на празничната трапеза,могат да поемат до 6000 калории. Това е два пъти повече от дневната препоръчителна доза на момчета между 15 и 18 години, три пъти повече от лимита, препоръчван на зряла жена, и четири пъти повече от 1550-те калории, които трябва да изяжда за един ден едно 5-годишно момиченце.

Преяждането по време на коледните и новогодишните празници води до напълняване, което остава за седмици, месеци или завинаги, предупреждават диетолозите.

Изследването е извършено от експерти по затлъстяване на децата от института Carnegie Wealth Management в Лийдс, Великобритания.

Учените са стигнали до извода, че един коледен обяд теоретично може да съдържа само 956 калории и 48 грама мазнина, съобщава агенция БТА.

За приятно Коледно настроение Zdraven.bg поздравява всички със специална колекция от най-добрите български и световни Коледни песни:

Снимка: Каролина Агниешка