На кръчма e полезно за мъжете

Ходенето на кръчма e полезно за мъжкото здраве, твърдят експерти. Естествено, ако това не води до прекаляване с алкохол.

Най-накрая мъжете имат извинение за пиенето до късно в шумна компания и препълнена кръчма. Оказва се, че алкохолните напитки в приятелски кръг и задължително извън вкъщи помагат на господата да освободят емоциите си и да отпуснат душата си.

Това съответно се отразява добре на психическото им здраве, а то на свой ред оформя едно прекрасно извинение за така желаните вечери по заведения.

Да пийнеш едно две в приятелска компания в кръчма те отпуска така, както не би могло да се получи при други обстоятелства. Смеете се, споделяте си и се забавлявате, а това ви помага да се освободите психически от натрупаното натоварване, разказа доктор Керъл Емпси от Медицинския съвет за научни изследвания, цитиран от агенция БГНЕС.

Идеята на проучването е да покаже как в определена среда мъжете забравят да се правят на мъжкари и освобождават ума си от излишното натоварване. Всеизвестно е схващането, че силният пол отказва да засяга теми от личния си живот и внимателно подбира въпросите, които обсъжда в компании.

Е,отдъхнете си спокойно, според резултатите от изследването кръчмите и питиетата са полезни за психическото здраве на господата.

Zdraven.bg попдчертава, че посещенията на кръчма не бива да водят до пристрастяване с алкохол, така че, разумантата, мъже! 🙂

Снимка: David J