Недостиг на витамини намалява желанието за секс

Каква е връзката между недостигът на витамини A, B, C, E и желанието за секс и кои са подходящите храни за стимулиране на либидото, които да включим в дневното си меню?

С наближаването на пролетта започват да се събуждат и емоциите и желанията в човешкото тяло. Добре е в този период да знаем, че липсата на жизненост и желание за интимност може да се дължи на недостиг на някои витамини, подчертава агенция БГНЕС.

Витамин A играе много важна роля за производството на естроген и тестостерон. Неговата консумация подобрява и удължава ерекцията, затова не забравяйте да включвате в дневното си меню яйца и млечни продукти.

Групата витамини B дава енергия и регулира функцията на половите хормони. За да избегнете всякакви проблеми в тази област, яжте зърнени храни, плодове, ядки и броколи.

Витамин C стимулира сексуалното желание при мъжете и при жените. Освен това, той има благотворно влияние за подобряване на имунитета, включително и здравето на половите органи. Яжте повече плодове, боровинки, касис, цитруси, но също така картофи и чушки.

Витамин E има съществено значение за формирането на половите хормони. Експерти смятат, че отсъствието му предизвиква намаляване на сексуалното желание. Освен това има отрицателно въздействие върху плодовитостта. Вашето меню трябва да съдържа риба тон, аншоа, сардини и мляко.

Снимка: Darin Barry