
Нездравословно хранене е най-разпространената причина за преждевременна смърт, показва черната статистика.
Според учените от института Изследване и оценка на здравето в САЩ, най-разпространената причина за ранна смърт е нездравословното хранене, пише британският вестник Independent, цитиран от 24 часа.
Според експертите, неправилното хранене се характеризира с малко приемане на плодове, зеленчуци, ядки и варива и повишена употреба на червено месо, сол и безалкохолни подсладени напитки, преде агенция Фокус.
Учените смятат, че нездравословното хранене оказва по-негативно влияние на организма на човека от алкохола и тютюна.
Неправилното хранене води до нарушения в работата на организма и появата на множество заболявания, сред които увреждания на сърцето, инсулт, диабет и други заболявания.
Снимка: Анди Рение