Нещастната любов е в гените


Нещастието в любовта е закодирано в гените, твърдят експерти.

Ако отдавна сте сами или сте абонирани за лоши любовни връзки, може би вината е в майка ви и баща ви или по-точно във вашето ДНК, обявиха изследователи.

Ново изследване на учени от университета в Пекин установи, че мъжете и жените, родени с конкретния генетичен тип G, е с 20% по-вероятно да останат сами в сравнение с хората, които нямат тази особеност на своето ДНК.

Хората с G-тип ген имат по-ниски нива на серотонин, открили учените, след като изследвали 600 студенти. А без “хормона на щастието” серотонин носителите на ген от G-тип трудно създават здрави връзки с други хора.

Изследователите открили още, че хората със специфичния ген е по-вероятно да са свръхчувствителни и да страдат от психично разстройство като тежка депресия и разстройство на личността, показва изследването, цитирано от агенция БГНЕС.

Песимизмът и свръхчувствителността вредят на качеството и стабилността на всяка връзка, но те също така намаляват привлекателността на човека в очите на другите, отбелязват учените.

Но вместо да се подлагане на генетични тестове, за да разберете дали сте носители на лошия ген, по-добре погледнете критично на собственото си поведение. Склонни ли се към песимизъм? Трудно ли изпитвате щастие и често ли изпадате в депресия? Ако отговаряте положително на някой от тези въпроси, знайте, че има връзка между песимистичната ви природа и статута ви на необвързани, казват учените.

Снимка: martinak15

loading...