Не къпете бебето твърде често

бебе

Бебетата не бива да се купът прекалено често, съветват експерти.

Британски експерти препоръчват родителите да къпят бебетата си веднъж или два пъти в седмицата, съобщи британското издание Mirror, цитирано от агенция БТА.

Някои нови проучвания доказаха, че всекидневното къпане може да изсуши кожата на пеленачетата, а някои от измиващите продукти могат да я увредят. Една от особено вредните козметики за баня е масажното олио.

Екипът от британската Национална служба по здравеопазване препоръчва на майките и бащите да измият само лицето, врата, ръцете и бебешкото дупе, вместо да къпят детето.

За целта трябва да използват единствено памучна вата и топла вода, без препарати. Важно е за всяка част от тялото да бъде използвано отделно парче от памучната вата.

Особено внимание трябва да се обърне на очите. Всяко от тях трябва нежно се почиства с различни тампони, за да не бъдат пренесени евентуални инфекции от едното на другото око.

Масажът след процедурата може да помогне на бебето да заспи, така че е хубаво той да бъде част от ритуала преди сън, без обаче да се използват козметични продукти.

За забавление на всички Zdraven.bg представя колекция от няколко смешни бебешки реклами:

Снимка: Дони Рей Джоунс

loading...