Не слагайте шоколад в хладилник

шоколади

Шоколадът не бива да се съхранява в хладилник. Защо?

Шоколадовите изделия никога не бива да се слагат в хладилник, категоричен е новозеландският шоколадов експерт Люк Оуен Смит.

Ако сложите в хладилника този сладък ежедневен продукт, той става груб и губи от вкусовите си качества, твърди специалистът в статия за кулинарното издание Stuff.

Много ниските температури развалят вкуса на шоколада, както твърде високите съсипват формата му, обяснява Люк Оуен Смит. И допълва, че шоколадът трябва да се пази на хладно, сухо и тъмно място.

Проблемът при ниските температури се състои в това, че кристалите на захарозата в шоколада излизат на повърхността и образуват неприятен бял цвят. В резултат на това шоколадът губи своя естествен вкус, а вие имате чувството, че ядете вчерашни остатъци.

Без съмнение шоколадът е най-вкусен, когато се консумира на стайна температура, а като идеални градуси се смятат 15-20.

Експертът допълва, че шоколад може да се сложи в хладилник единствено ако температурата навън е над 28 градуса по Целзий.

№1 сайтът за здраве, красота и настроение Zdraven.bg поздравява всички със специална селекция от песни за шоколад:

Снимка на шоколадови блокове: Кристина Хьопнер