Новите Красавицата и Звяра пленяват в кината

Красавицата и Звяра

Любимата приказва за доброто и лошото в красивото и грозното – Красавицата и Звяра отново трогва в кината.

Новата игрална вресия на Красавицата и Звяра е драматично и музикално приключение за всички романтици, малки и големи зрители.

Красавицата и Звяра

Красавицата и Звяра е народна приказка, която се среща във фолклора в западния свят. През 1550 г. Джовани Франческо Страпарола публикува една от нейните версии, която взима от италианския фолклор.

Във Франция, където се разказва и актуалната версия, приказката излиза за пръв път през 1740 г. изпод перото на Габриела-Сюзан дьо Вилньоф, но става известна едва след като е съкратена и преразказана от Жан-Мари Льопринс дьо Бомон през 1757. Именно върху тази версия са базирани повечето по-късни адаптации в киното, театъра и музиката.

Красавицата и Звяра
Игралната адаптация на Красавицата и Звяра 2017 е впечатляващо кинематографично събитие, представящо една от най-популярните и обичани приказки, разказвани някога.

В киносалона можете да станете свидетели на незабравимата история на умната, прекрасна и независима млада дама Бел, която жертва себе си, за да спаси баща си от плен в замъка на Звяра. Въпреки страховете си, тя успява да се сприятели с обитателите на замъка и съвсем скоро започва да осъзнава, че ужасната външност на Звяра всъщност крие истински Принц и доброто му сърце.

Красавицата и Звяра
Във филма участват: Ема Уотсън (позната от поредицата за Хари Потър) в ролята на Бел; Дан Стивънс в ролята на Звяра и на Принца; Люк Еванс – хубавият, но лекомислен селянин, който се бори за ръката на Бел: Гастон; Джош Гад – многострадалният адютант на Гастон: Лафу; Кевин Клайн – бащата на Бел: Морис; Юън Макгрегър – свещникът Люмиер; Стенли Тучи – клавесинът маестро Каденца; Одра Макдоналд – мадам Гардероб; Гугу Мбата-Рау – бърсалката за прах Плумет; Иън МакКелън – часовникът Когсуърт; Ема Томпсън – чайникът миси Потс. Режисьор е носителят на Оскар Бил Кондън.

Красавицата и Звяра
Сюоетът на филма е по едноименната анимация-мюзикъл от 1991 г. Алан Менкен (Малката Русалка, Аладин), носител на две награди Оскар – за най-добра оригинална музика и за най-добра песен. Игралната версия включва както нови записи на ориганалните песни, написани от Менкен и Хауърд Ашман, така и три нови песни, написани от Менкен и Том Райс (Цар Лъв, Евита). Носителката на пет награди Грами Селин Дион изпълнява изцяло нова оригинална песен към филма – How Does a Moment Last Forever.

Новата адаптация Красавицата и Звяра е в кината на 2D, 3D, IMAX 3D и 4DX в дублирана и субтитрирана версия от 17 март 2017 г., разпространявана от Форум Филм България: