Номинации Златна малина 2012

Представяме списък с номинации за Златна малина 2012.

Номинациите за 33-тото издание на анти наградите Златна малина за най-лошите кино филми, създадени през 2012 г. бяха обявени в Лос Анжелис на 9 януари, 2013 година. Обявяването на победителите е ден преди Оскарите, на 23 февруари.

Финалната част на сагата Здрач получи номинации във всяка отделна категория на наградите Златна малина, а в някои дори две.

Ето петте номинарини продукции за Златна малина 2012 за Най-лош филм, подредени по брой номинации:

Здрач: Зазоряване – част 2 / Twilight Saga: Breaking Dawn Part 2: 11 номинации

За разочарование на феновете на Здрач, последната част е номинирана освен за Най-лош филм, също за Най-лоша режисура, Най-лош сценарий, Най-лош актьорски състав, Най-лоша главна мъжка роля за Робърт Патинсън, Най-лоша главна женска роля за Кристен Стюарт, Най-лоша второстепенна мъжка роля за Тейлър Лаутнър, Най-лоша второстепенна женска роля за Ашли Грийн, две номинации в категорията Най-лоша филмова двойка за Робърт Патинсън и Кристен Стюарт, а и за Тейлър Лаутнър и Макензи Фой, както и за Най-лош римейк или продължение.

That’s My Boy!: 8 номинации
That’s My Boy!


Комедията с Адам Сандлър освен номинацията за Най-лош филм има също и за Най-лоша режисура, Най-лош сценарий, Най-лош актьорски състав, Най-лоша главна мъжка роля, две номинации за Най-лоша второстепенна мъжка роля – за Vanilla Ice и Ник Суордсън, както и за Най-лоша филмова двойка – за Адам Сандлър с всеки от останалите герои.

Бойни кораби / Battleship: 6 номинации
Battleship
Епичната фантастика е с номинации за Най-лош филм, Най-лоша режисура, Най-лош сценарий, Най-лош актьорски състав, Най-лоша второстепенна мъжка роля за Лиам Нийсън, както и две номинации за Най-лоша второстепенна женска роля – за Риана и за Бруклин Декър.

A Thousand Words: 3 номинации
A Thousand Words
Комедията с Еди Мърфи получи номинации за Най-лош филм, Най-лош сценарий и Най-лоша главна мъжка роля.

Oogieloves In The Big Balloon Adventure: 2 номинации
Oogieloves In The Big Balloon Adventure
Детското филмче е с номинации за Най-лош филм и Най-лош актьорски състав.

Снимки: А+ Филмс, sonypictures.com, Форум Филм България, dreamworksstudios.com, oogieloves.com