Носителката на Оскар Алисия Викандер е новата Лара Крофт


Lara Croft 2018

Носителката на Оскар Алисия Викандер е в ролята на Лара Крофт в новата екранизация Tomb Raider: Първа мисия.

Лара Крофт е независимата дъщеря на ексцентричен авантюрист, който изчезва, когато тя едва навлиза в тинейджърските си години. Сега, вече млада жена на 21-годишна възраст, без истинска цел и посока в живота си, Лара тренира бойни изкуства, работи като вело-куриер по улиците на Лондон, едва успява да плати наема си и рядко посещава лекциите, необходими й да завърши образованието си.
Tomb Raider: Първа мисия

Твърдо решена да открие своя собствен път, тя отказва да застане начело на международната бизнес империя на баща си също толкова непоколебимо, колкото отхвърля идеята, че него наистина вече го няма. Неспособна да приеме фактите и да продължи напред с живота си седем години след изчезването му, дори Лара не може да разбере какво точно я тласка към това веднъж завинаги да разгадае пъзела около тайнствената му смърт.

Тръгвайки против волята и последното му желание, тя оставя всичко, което познава, зад себе си, в търсене на последната известна дестинация на баща си: легендарна гробница на митичен остров насред смъртоносните води на Дяволско море, който може би се намира някъде край бреговете на Япония. Но мисията й няма да е лесна – дори достигането до острова ще е изключително коварно. Залозите не биха могли да са по-високи за Лара.

Бореща се с предизвикателствата, въоръжена единствено с острия си ум, сляпа вяра и упорит дух, тя трябва да премине границата на собствените си възможности. Ако оцелее в опасното приключение, това може да се окаже нейното израстване, което да ѝ спечели името Tomb Raider.
Tomb Raider: Първа мисия

Новата приключенска екранизация за Лара Крофт, за разлика от предишните с участието на Анджелина Джоли, е изпълнена с виртуозно заснети динамични екшън сцени, добър сценарий с неочаквани обрати и добро присъствие на актьорите, особено красивата Алисия Викандер, която е носиталка на Оскар за най-добра поддържаща женска роля за адаптацията Момичето от Дания.

Warner Bros. Pictures и Metro-Goldwyn Mayer Pictures представят Tomb Raider: Първа мисия – историята на младата и решителна Лара Крофт и пътят, който изминава, за да се превърне в световноизвестна героиня. Освен Алисия Викандер във филма участват още Уолтън Гогинс (Омразната осморка), Доминик Уест (The Wire, 300), Даниел Ву (Геобуря, Into the Badlands), Хана Джон-Кеймън (Игра на тронове) и др. Режисьор е Роар Утауг (The Wave), сценариият е дело на Женива Робъртсън-Дуорет и Алистър Сидънс, по идея на Еван Дохърти и Женива Робъртсън-Дуорет. Продуцент е носителят на „Оскар“ Греъм Кинг (От другата страна).

Tomb Raider: Първа мисия идва в кината на 3D и IMAX 3D на 14 март 2018 г., разпространяван от Форум Филм България:

loading...