Обезмасленото кисело мляко не е полезно

Обезмасленото кисело мляко не е полезно, твърдят експерти.

Обезмаслените продукти не влизат в категорията полезни и безопасни, категорични са учените от Харвардския институт по обществено здраве в САЩ.

Отдавна е известно, че на бременните дами не се препоръчва да спазват диети, защото техните бъдещи деца могат да се разболеят от астма и алергичен ринит, съобщава агенция БГНЕС.

През септември 2011 г. се проведе конференция, на която бяха представени резултатите от проверките на обезмаслени кисели млека, които са така любими на някои, и съдържанието в тях на мастни киселини. Тези вещества се съдържат в повечето млечни продукти. Те защитават от развитието на алергична реакция.

Специалистите са оценили млякото и консумацията на млечни продукти по време на бременността. Резултатите са показали, че консумацията на мляко по време на бременност не причинява астма.

В действителност млечните продукти като цяло защитават плода от някои заболявания, укрепвайки неговото здраве. Ето защо е толкова важна консумацията на мляко от представителките на нежния пол, готвещи се да станат майки.

Но обезмаслените продукти не влизат в групата на полезните. Жените, които ядат обезмаслно кисело мляко, има висок риск да родят деца с предразположение към астма и алергии. Експертите смятат, че обезмаслените компоненти на йогурта играят водеща роля за повишаването на този риск.

Zdraven.bg поздравява всички читатели, любители на млякото, със специална селекция с песни за мляко:

Снимка: Zdraven.bg