Обеци следят пулс и калории

Технолози създадоха стилни обеци, които съдържат множество сензори, следящи работата на сърцето като пулс и изгорени калории.

Високотехнологични обеци следят сърдечния ритъм, калориите и нивото на активност. Получените данни може да се изпратят до смартфон чрез блутуут, а сензорите може да се поставят на всички обеци.

Според създателите – канадската компания BioSensive Technologies, това са първите в света смарт обеци.

Устройството следи сърдечния ритъм като наблюдава притока на кръв в кожата чрез LED светлина и оценка на промените в количеството погълната светлина. То е с размери, по-малки от 1 канадски долар.

умни обеци

Бижуто струва 110 щ. долара и се продава в стандартен бял цвят, но може да бъде и трансформирано от клиента. Също така може да бъде избран специален камък за бижуто.

Пренасяме този тип технологии на едно ново ниво като поставяме електрониката в нещо, което човек носи всеки ден, казва изобретателят на продукта Равиндер Саини, цитиран от агенция БГНЕС.

В момента тече кампания за набиране на средства и започване на производство на новите обеци. Очаква се до юни 2015 г. да са налице първите обеци, заедно с мобилно приложение.

Снимки: earosmart.com

Ето и кратко видео, което представя умните обеци: