Обилна закуска помага за забременяване

Обилната закуска помага на жените за забременяване, установиха специалисти.

Жените, които искат да забременеят, трябва да ядат обилно на закуска, съветват изследователи.

Проучване показа, че повечето храна сутрин на закуска, а не вечер, може да помогне на жените с поликистозни яйчници да забременеят по-лесно.

По-големият прием на калории сутрин помага за регулиране на инсулина, тестостерона и други хормони, които могат да подобрят шансовете за зачеване, посочва агенция БГНЕС.

Друго откритие е, че при любителките на закуската нивата на мъжкия полов хормон тестостерон намаляват наполовина, докато при жените, които наблягат на яденето вечер, равнището му остава същото.

Резултатите показват, че хубавата закуска влияе положително на овулацията на жените, което увеличава плодовитостта на нежния пол.

Синдромът на поликистозните яйчници засяга приблизително шест до десет на сто от жените в репродуктивна възраст, които изпитват затруднения при зачеване.

Синдромът създава резистентност към инсулин, като увеличава нивото на мъжките полови хормони (андрогени). Това може да предизвика менструални нарушения, загуба на коса по скалпа, повишено окосмяване по останалата част от тялото, акне и диабет.

Снимка: Mark Longair