промо

Обилна закуска помага за отслабване


Хапването на обилна закуска допринася за отслабване, ако се пропуска яденето на вечеря.

Независимо, че човек ограничава храната с пропускането на закуска сутрин, това не допринася за загубата на тегло, предупреждават учени от университета в Тел Авив в Израел.

Според резултатите от тяхното изследване обилната закуска дори насърчава свалянето на излишната маса. Жените, които тежат над нормата значително намаляват обиколката си, ако залагат на обилна закуска и обяд, вместо на преяждане вечер.

В изследването участват 93 представителки на слабия пол, които били разпределени в две групи, съобщава агенция БГНЕС. Участничките от първата група изяждали по 700 калории на закуска, 500 калории на обяд и 200 на вечеря. Втората група правили точно обратното – консумирали около 200 калории в началото на деня и 700 калории за вечеря.

След 12 седмици жените от първата група отслабнали средно с шест килограма. А втората група участнички свалили едва с 3,5 килограма. Освен това участничките от първата група имали по-ниски нива на хормона грелин, който е отговорен за чувството на глад.

Снимка: Özgür Mülazımoğlu

Zdraven.bg поздравява всички за добро настроение със забавното  видео на рап песента Breakfast (Syrup) на Kreayshawn ft. 2 Chainz:

loading...