Опасна хранителна добавка за отслабване продават в интернет

добавка за отслабване

Добавка за отслабване с опасното вещество сибутрамин се продава в интернeт.

Българска агенция по безопасност на храните (БАБХ) предупреждава за опасна хранителна добавка за отслабване „Clinic K Clinical weight-loss formula”. Към момента няма данни за наличието й в България.

Хранителната добавка съдържа веществото сибутрамин, което е забранено за влагане в такива и е потенциално опасно за здравето на потребителите.

„Clinic K Clinical weight-loss formula” е обявен за „корейско чудо” за отслабване и се твърди, че с него се отслабвало до 10 килограма.

Продуктът се разпространява чрез електронна търговия и социални медийни платформи, като хранителна добавка за отслабване и може да бъде закупена от други страни, поради което БАБХ апелира гражданите за изострено внимание при покупката на подобни продукти през интернет. Особено важно е да се прегледа добре съдържанието на продукта.

При съмнение за наличие на вещество, която носи риск за здравето, гражданите могат да подават сигнали към Агенцията по храните на горещия телефон 0700 122 99 или през онлайн платформата на сайта й.

БАБХ продължава да следи за появата на опасната хранителна добавка на територията на страната.