Опасни модерни диети

Някои модерни диети често са опасни за здравето, предупреждават експерти. Ето три от тях!

Модерните диети на популярните личности не са най-добрият начин за отслабване, казват от Британската асоциация на диетолозите, чието мнение цитира агенция БГНЕС.

Популярната палео диетата, известна още като диетата на пещерния човек, не е най-добрият начин за отслабване. Подобно на актьорите Матю Макконъхи и Меган Фокс, последователите на тази диета се хранят като пещерните ни предшественици и избягват “модерните храни” – хляб, паста, зърнена закуска и млечни продукти.

Според диетолозите обаче отказът от консумация на млечни продукти причинява опасно ниско ниво на калций в организма, вследствие на което костите стават по-чупливи. Спазването на тази диета отнема време и изолира хората, добавят специалистите.

Най-странното нещо може би е тази диета с приемането на една лъжица глина на ден, която помага за детоксикация на организма и поддържането на форма. Диетолозите предупреждават, че с тази процедура не само се отслабва, но може да се причинят сериозни проблеми, като запек или отравяне с арсен.

Друга диета от списъка на британските диетолози е Веган преди 6, която спазва Бионсе. При тази диета преди 6 часа вечерта се консумира само веганска храна, но може да накара хората да се отдадат на нездравословни храни след това. Освен това веганската храна не означава непременно здравословна храна, добавят специалистите.

Не забравяйте, че не можете да очаквате чудеса, ако не сте физически активни! Спортът е здраве и настроение!

Zdraven.bg представя специална селекция с песни, чийто видеоклипове са на спортна тема:

Снимка: dana-jm