
Органичното мляко е по-здравословно, обявиха експерти. Защо?
Изследване, проведено наскоро и финансирано от Европейския съюз, показа, че органичното мляко е по-здравословно от обикновеното мляко и е по-добро от хранителна гледна точка, съобщи агенция БГНЕС.
Органичното мляко съдържа по-малко наситени мазнини и повече мастни киселини Омега-3. Някои експерти обаче са на мнение, че това се дължи на по-дългото време, през което кравите пасат.
Кравите във Великобритания, от които се дои органично мляко, например, ядат повече трева и по-малко фураж, което може да обясни по-високото съдържание на мастни киселини омега-3 в млякото им.
Друго подобно изследване в САЩ обаче не е установило нито една положителна хранителна характеристика в повече при органичното мляко спрямо обикновеното.
Снимка: Урос Котник
Zdraven.bg поздравява всички читатели със специална селекция с песни за мляко: