Орехи за отслабване

орехи

Орехите може да помогнат в борбата със затлъстяването.

Орехите са най-полезните ядки. Те понижават лошия холестерол, помагат за здрава памет, срещу Алцхаймер, срещу диабет, срещу рак на дебелото черво, рак на гърдата и рак на простатата и увеличават плодовитостта на мъжете.

Орехите намаляват неконтролируемия апетит и допринасят за чувство на ситост, установиха американски учени.

Те предизвикват такъв ефект, като засилват мозъчната дейност за контрол. Това означава, че хората стават по-дисциплинирани, когато ги изкушава нездравословна храна.

Знаехме, че хората се чувстват по-сити, след като са яли орехи, но се изненадахме от доказателствата, че ядките променят мозъчната дейност и така влияят върху начина на хранене, каза д-р Оливия Фар, ръководител на екипа от медицинския център Бет Израел Дикънес в Бостън, САЩ, цитиран от британския вестник Daily Mail и агенция БТА

Учените са работили с 10 доброволци със затлъстяване на две 5-дневни сесии. През първата са им давали смути с 48 гр орехи всеки ден. Това е препоръчваното количество от Американската асоциация по диабет.

Във втората сесия доброволците са получавали смути със същата хранителна стойност и вкус, но без орехи. Направеното изследване с ядреномагнитен резонанс показа, че орехите засилват мозъчната дейност в район, свързан с контрола.

Доброволците са казали също, че се чувстват по-сити след напитката с орехи.

Можете да приложите тази диета с орехи при диабет, за здраво сърце и отслабване.

Снимка: Жан Шейе