Отвара с лимон и чесън за прочистване на кръвоносните съдове (ВИДЕО)

лимони и чесън

Как да прочистим кръвта с лимон и чесън?

В рубриката „Природна аптека“ на предаването „Здравето отблизо“ по БНТ препоръчват лесна рецепта за отвара с лимон и чесън за прочистване на кръвта, с която ще изчистите кръвоносните съдове и организма като цяло.

Лимоните и чесънът са изключително богати на антиоксиданти. Лимонът унищожава ракови клетки и помага срещу тумор и кисти. Лимонът успешно прочиства организма от токсини.

Чесънът също се използва за превенция срещу рак и специално срещу рак на белите дробове.

Необходими продукти за 10 дози:
5 лимона
30 обелени скилидки чесън
1 л вода

Начин на приготвяне:
Лимоните се измиват и нарязват на малки парченца заедно с корите, като семките се отстраняват. Големите скилидки чесън се нарязват на по 2 или 3 части. Всичко това се смила на каша или пасира в блендер. Сместа се залива с 1 литър студена вода. Слага се на котлона и се държи съда върху него, докато заври.

Отстранява се от котлона при първо завиране и се оставя отварата да изстине. Прецежда се през фина цедка или през марля. Излива се в стъклен буркан с винт и се съхранява в хладилника.

Начин на употреба:

Приема се преди хранене на обяд и преди вечеря изпивате по 1 малка кафена чашка. Не се приема храна от 20 до 30 минути, за да може изпитото да въздейства върху организма и след това се храните.

Използва се в период от 3 седмици. Всеки път, когато сместа свърши, се приготвя нова доза. След първите 20 дни се прави 8 дни почивка и отново се пие в продължение максимум на още 20 дни.

Този курс на за прочистване на кръвта се прави веднъж годишно.

Посочената отвара в рецептата подобрява еластичността на кръвоносните съдове и кръвообращението като цяло. Действа добре и като природен антибиотик, антиоксидант и имуностимулатор.

Можете да изгледате видео с начина на приготвяне:

Снимка на лимони и чесън: Мат Бидулф