Отмъстителите: Краят – епичният финал отбеляза заслужени кино рекорди

Отмъстителите

Отмъстителите: Краят постави кино рекорди в България и по света.

Най-дългоочакваната битка на годината и десетилетието разби бокс офиса в премиерния уикенд на Отмъстителите: Краят.

За петте дни от изминалия празничен уикенд епичният финал на отчаяната битка на последните оцелели Отмъстители с безскурпулния Танос привлече в българските кина близо 96 000 зрители зрители и реализира приходи от над 1 150 000 лв.

Премиерният уикенд на Отмъстителите: Краят счупи не един и два рекорда както в България, така и по света. У нас филмът нахлу в кината като най-касовия не само в киновселената на Марвел, изпреварвайки всички останали 21 филма в нея, но и постави рекорд по приходи от първи уикенд сред всички филми по комикси за всички времена. Премиерата на Отмъстителите: Краят е и най-гледаната сред всички кинозаглавия от началото на 2019 година. Филмът тръгна на рекорден брой екрани в страната за всички времена – 96.

Отмъстителите: Краят постигна забележителни успехи и в световния бокс офис. С глобален приход от 1.2 милиарда долара филмът бележи рекорд за най-голям световен дебют на всички времена, почти удвоявайки резултата на предишния рекордьор Отмъстителите: Война без край.

С бокс офис от 859 милиона долара в САЩ финалът на сагата с камъните на безкрайността подобрява с близо 400 милиона долара резултатите на предишния рекордьор Бързи и яростни 8. Филмът държи първо място и във всички топ 16 международни пазари – Китай, Великобритания, Южна Корея, Мексико, Австралия, Германия, Индия, Бразилия, Франция, Италия, Филипините, Тайланд, Индонезия, Испания, Япония, Хонконг и Тайван.

Тежкият ход на събитията, който Танос предизвика със смъртта на половината живи същества във Вселената и погрома в редиците на Отмъстителите, принуждава останалите супергерои да се впуснат в една последна битка. Освен Ант-Мен и Ястребово око в помощ на Отмъстителите се явява и Капитан Марвел. Дали силата на Капитан Марвел ще бъде достатъчна, за да могат Отмъстителите да надделеят? Ще бъде ли трагичната развръзка затвърдена, за да направи място на съвсем нова линия в историята, или ще станем свидетели на епично възраждане? А може би краят е просто край? Отговорите са в кината.

Режисьори на филма са Антъни и Джо Русо (Отмъстителите: Война без край), а продуцент е Кевин Файги. Луис Д‘Еспосито, Виктория Алонсо, Мичъл Бел, Джон Фавро, Трин Тран и Стан Лий са изпълнителни продуценти. Сценаристи са Кристофър Маркъс и Стивън МакФийли.

Отмъстителите: Краят е в кината в България на 3D, IMAX 3D и 4DX, разпространяван от Форум Филм. Време е за епичен финал.