Още за полезните лимони

лимони

Представяме още важни новини за полезните лимони.

Лимоните разкрасяват и отвътре, и отвън.

Диетолози и медици препоръчват сутрин да се пие по чаша топла вода, в която е изстискан сокът на един лимон. Това обогатява организма с витамини, особено витамин C, оказва тонизиращ ефект, спомага за пречистването на храносмилателната система.

Второто предимство на лимоните е в това,че повишават имунитета. Редовната им консумация намалява риска от инфекциозни заболявания. Особено ефикасни са лимоните при простуда и като профилактика срещу грип.

Лимоновият сок се използва и за изхвърляне на токсините от организма, пише агенция БТА.

Лимоните са предпочитан продукт в ароматерапията. Миризмата на лимони ни изпълва с усещането за свежест и чистота. Ароматът укрепва доверието между хората, помага за засилване на концентрацията и е много подходящ за работни помещения. Освен това вдъхвайки уханието на лимони, човек не се чувства непълноценен, става много по-уверен в себе си и в собствените си възможности.

В козметиката често прибягват до лимоните. Сокът им притежава избелващи свойства, помага за заздравяване на ноктите. Няколко капки лимонов сок, добавени към вода и използвани при изплакването на косата, я правят много по-лъскава, здрава, придават й чудесен аромат.

Zdraven.bg поздравява всички читатели със специална колекция на песни за лимони (и лимонади):

Снимка на лимони: Стив Бюсин