Още за полезното кафе

чаша кафе

Ползите от напитката кафе са многобройни: удължава живота, помага за отслабване, използва се като превантивна мярка срещу рак и диабет.

Пиенето на кафе често се критикува от някои. Изследване, проведено в САЩ, разкрива и други няколко предимства на кофеиновата напитка.

Американски изследователи открили, че пиенето на кафе е чудесен начин за отслабване, тъй като кофеинът потиска апетита, като по този начин значително намалява желанието на ядете и предпазва от преяждане.

Освен това консумацията на кафе увеличава енергията и издръжливостта на организма, помага и за намаляването на мускулната умора. Чаша кафе може значително да увеличи силите ви и да подобри резултатите от физическата активност.

Кафето намалява кръвната захар и по този начин понижава риска от развитие на захарен диабет тип 2, установиха експерти от Харвард в САЩ.

Същото проучване показва, че за тези, които обичат кафе е с 25% по-малко вероятно да развият болести, които засягат мозъка като Паркинсон и Алцхаймер.

В допълнение кофеиновите ободряващи напитки са чудесен антиоксидант, в много случаи по-добър дори от този в плодовете и зеленчуците. Кафето може да допринесе за подобряването на състоянието дори при ужасни болести като рак.

Zdraven.bg поздравява всички почитатели на кофеиновата напитка със специална селекция от видео клипове и песни за кафе:

Снимка на чаша с кафе: Leszek Soltys