>

Пантерите на Cartier

Френската бижутерна фирма Cartier създаде две уникални реклами с пантери през 2012 година, които ни пренасят в приказен свят и вълшебство.

В началото на 2012 година с премиера 4 март Cartier представи своя рекламен филм L’Odyssee de Cartier (в превод: Пътешествието на Картие), създаден от французина Бруно Авелан и заснет високотехнологично и с много специални ефекти.

Бруно Авелан има опит в реклама и експерименти, той е фотограф, режисьор, мултимедиа артист.

Рекламата – филмът представя пътешествие между сън и реалност, в което главен герой е пантерата от изящните бижута и часовници на Cartier. Тази грациозна кино история за първи път акцентира на символите, ценностите и вдъхновението на френския бранд от 1847 насам. Рекламата е реализирана от агенциите Marcel и Publicis 133, а пантерата е истинска.

Изпълнителен председател на Cartier Великобритания Арно М. Бамбергър споделя: “Искахме най-добрите специални ефекти, голям режисьор, невероятен модел и сценография, които да се преплитат с невероятна история. Искахме филм, който ще сме горди да се покаже на Стивън Спилбърг.

Този рекламен филм е показан в киносалони, над 800 във Великобритания, и по телевизиите в над 12 държави, както и по няколко международни канала като CNN. Онлайн може да се види и в официалния сайт www.odyssee.cartier.com. В YouTube видеото е гледано над 16 милиона пъти:

Ето и кратко филмче зад кадър от създаването на Одисеята:

Снимка: cartier.com