Пилешки шишчета с паста с горчица и чесън


Кулинарна рецепта за пилешки шишчета с чесново-горчичена паста.

Представяме лесна, но отнемаща повече от час време, кулинарна рецерта за пилешки шишчета с паста с горчица и чесън.

Необходими продукти за 4 порции:

800 г пилешко филе
300 г чери домати
3 бр. червени чушки

за пастата:
6 скилидки чесън
½ с. л. горчица
100 мл бяло вино
100 г краве масло (размекнато)
4 стръка див лук
2 глави червен лук
сол и бял пипер на вкус

Начин на приготвяне:

Филето се реже на хапки, които се поставят в купа.

Червеният и дивият лук и скилидките чесън се наситняват и се смесват с останалите продукти за пастата. Добавят се към месото и се оставя да престои около 2 часа в хладилник.

Доматчетата и чушките се режат на по-големи парчета (като за шишчета) и се нанизват, като се редуват с месото.

Шишчетата могат да се изпекат на скара, тиган, както и на фурна (на 200°С около 20 минути).

Източник и снимка: Кауфланд