
Кулинарна рецепта за пилешки шишчета с чесново-горчичена паста.
Представяме лесна, но отнемаща повече от час време, кулинарна рецерта за пилешки шишчета с паста с горчица и чесън.
Необходими продукти за 4 порции:
800 г пилешко филе
300 г чери домати
3 бр. червени чушки
за пастата:
6 скилидки чесън
½ с. л. горчица
100 мл бяло вино
100 г краве масло (размекнато)
4 стръка див лук
2 глави червен лук
сол и бял пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Филето се реже на хапки, които се поставят в купа.
Червеният и дивият лук и скилидките чесън се наситняват и се смесват с останалите продукти за пастата. Добавят се към месото и се оставя да престои около 2 часа в хладилник.
Доматчетата и чушките се режат на по-големи парчета (като за шишчета) и се нанизват, като се редуват с месото.
Шишчетата могат да се изпекат на скара, тиган, както и на фурна (на 200°С около 20 минути).
Източник и снимка: Кауфланд