Плодове за красива кожа


Представяме списък с полезни плодове, които допринасят за красива и сияйна кожа.

Кожата на лицето е единственият орган от човешкото тяло, който отразява всяка промяна в организма. Пролетно-летният сезон предлага изобилие от плодове, които са изключително полезни за кожата на лицето, припомня агенция БГНЕС.

Плодовете могат да се прилагат както вътрешно, чрез директна консумация, така и външно под формата на плодови маски за лице.

Преди нанасянето на маската обаче трябва да се направи тест за алергии като се нанесе малко количество от плодовата каша върху вътрешната страна на лакътя. Яко няма зачервяване, маската може да бъде нанесена и върху лицето.

Авокадо
Най-полезният плод за лицето е авокадо. Авокадото е богато на мононаситени мазнини, минерали, витамин А, витамин С и витамин Е, които предотвратяват изсушаването на кожата. Тъй като авокадото съдържа много повече протеини в сравнение с другите плодове, то помага и за изхвърляне на токсините от организма.

Папая
Папаята също има чудотворно действие върху кожата. Тя е силно ценена заради високото съдържание на витамин А, комплекс витамини В, витамин С, витамин D и витамин Е, минерали като калций, калий и фосфор, както и микроелементи – желязо, цинк, манган, мед, ванадий, магнезий. Заради високата си киселинност папаята се използва за премахване на тъмни петна по кожата.

Банани
Бананите са богат източник на витамин B6, разтворими фибри, умерени количества витамин С, магнезий и калий. Консумацията на банани поддържа еластичността на кожата предпазва от и появата на бръчки.

Лимон
Едно от най-познатите средства за домашно избелване на кожата и премахване на петна е сок от лимон.

Портокал
Портокалите също са много полезни, тъй като са богати на витамин С и антиоксиданти, които подхранват кожата и я предпазват от преждевременни стареене.

Ягоди
Ягодите са едни от най-нискокалоричните плодове, изобилстващи с витамин С, калий, калций, антиоксиданти и още много други полезни вещества. Наличието на алфа-ходроксидна киселина помага за премахване на мъртвите клетки.

За доброто настроение на всички представяме хита на групата на Кортни Лав Hole – Celebrity Skin [в превод: Кожа на знаменитост]:

Снимка: SuperFantastic