Плодове и зеленчуци също съдържат мазнини

ядки

Плодове и зеленчуци също съдържат мазнини, съобщават специалисти.

Плодовете и зеленчуците са също източник на мазнини. Леблебия, боб и зелен грах съдържат доста мазнини, така наречените липиди. Авокадото пък от своя страна е плод, който съдържа мазнини почти колкото и прошутото.

Освен тях мазнини съдържат и орехи, фъстъци, бадеми и подочните плодове с костилки. На пример 100 грама орехи имат същото количество мазнини както и 100 грама майонеза.

В пресните плодове като кайсии, киви, малини, банани, мушмули и ябълки, както и в пресните зеленчуци като зеле, спанак, моркови, гъби, тиквички има също мазнини, но в много по-малко количество, пише агенция БГНЕС.

грейпфрут

Плодовете и зеленчуците които въобще не съдържат мазнини са: вишни, ананас, къпини, грейпфрут, касис, диня, червено цвекло и ряпа.

Снимки: sxc.hu; фъстъци: Адам Циселски