Плутон в Козирог

Плутон
Pluto nearly fills the frame in this image from the Long Range Reconnaissance Imager (LORRI) aboard NASA’s New Horizons spacecraft, taken on July 13, 2015, when the spacecraft was 476,000 miles (768,000 kilometers) from the surface. This is the last and most detailed image sent to Earth before the spacecraft’s closest approach to Pluto on July 14. The color image has been combined with lower-resolution color information from the Ralph instrument that was acquired earlier on July 13. This view is dominated by the large, bright feature informally named the “heart,” which measures approximately 1,000 miles (1,600 kilometers) across. The heart borders darker equatorial terrains, and the mottled terrain to its east (right) are complex. However, even at this resolution, much of the heart’s interior appears remarkably featureless—possibly a sign of ongoing geologic processes. CREDIT: NASA/APL/SwRI

Как ни влияе преминаването Плутон в Козирог през 2016 година в астрологичен смисъл?

Плутон е втората по големина планета-джудже и обикаля около Слънцето за почти 250 години, така че от откриването й на 18 февруари 1930 г. досега тя не е изминала дори 1/4 от пътя по орбитата си – една “година” на този “свят” се равнява на два и половина века тук на Земята.

До 24 август 2006 г. Плутон се смята за деветата планета от Слънчевата система. Поради малките си размери, наклона на орбитата спрямо слънчевия екватор и ексцентричната си орбита, заради която понякога се намира по-близо до Слънцето от Нептун, винаги е имало спорове дали Плутон трябва да се разглежда като планета. Небесното тяло носи името на римския бог на подземното царство Плутон.

В слънчевата астрология Плутон символизира измерение на живота, което е сложно и тайнствено. Всичко, свързано с Плутон е малко необикновено, малко ексцентрично и показателно за сферата на космична необятност, която плаши разумът.

Плутон, владетел на дълбоката на ниво ядро трансформация, управлява слънчевия знак Скорпион. Плутон управлява всичко, което е скрито, тъмно, подмолно. Силите му са свързани с дълбоките пластове на несъзнаваното, където се съдържат както колективните, така и индивидуалните страхове, табута, демони, комплекси – всичко, което отказваме да допуснем до светлината на съзнателната представа за себе си, отцепваме го, отричаме го, подтискаме го и се преструваме, че не съществува. Плутон се проявява в живота ни и чрез срещите със смъртта.

Плутон се свързва с творчески и регенеративни сили на тялото, с имунната система; с половите жлези; с подсъзнанието; с подземния свят, изригвания на вулкани, с финансовия свят; с нови периоди на живота; със смъртта, възкресението и прераждането.

Плутон разбива всички структури, които са се превърнали в затвор за растежа и израстването. Точно когато си мислим, че сме удари дъното, Плутон може да ни изпрати още по-надолу. Плутон сочи и светлината в тунела. И когато се случи чудо, вие разбирате, че сте по-силни, отколкото сте предполагали.

От 27 януари 2008 г. до 21 януари 2024 г. Плутон се намира в зодиакалния знак Козирог.

В този период Плутон се заиграва в сферата на финасите, политическата власт и околната среда. Свидетели сме на отчаяние и натрапчиво поведение, както и страдание в система, която е обявена за погрешна. Истината вече излиза наяве и виждаме, че финансовата система е разядена от алчност и несъответстваща на циклите в живота. Плутон използва екстремни методи, за да вкара нещата в нормални релси. плутон разкрува корумпирани правителства, фалити на държави и сблъсък на банкови интереси.

Козирог отговаря за йерархията във властта и правителствата, банките и корпорациите, традициите. При преминаването на Плутон през съзвездието ще сме свидетели на мощни падения. Бичът на нерегламентираната корпоративна власт стига до крайност и уроците на Плутон ще ни покажат мрачната истина за разрушителните сили на корпорациите.

Въпреки, че Плутон може да ни отведе до една безнадеждна място, винаги има прераждане от другата страна. Плутон е планета, която трансформира всяка жизнена енергия, до която се докосне. И го прави, че чрез счупване на външната конструкция, така че основното ядро остава и това, което е реално и истинско, става основата за новото начало.

Какво може да очакваме в периода, когато Плутон е в Козирог, в световен мащаб?:
сплотяване на властта с икономическата олигархия;
големи иконочически и политически скандали;
все по-голяма пропаст между богати и бедни;
бунтове и преврати вкл. военни;
деморализация на обществото;
промяна във влиянието на религията в обществото и религиозни конфликти;
реформи и трусове в икономиката в глобален мащаб;
успешно налагане на екологични правила, рециклиране на отпадъците и под.

Като цяло, в колективен план, Плутон в Козирог води до нови преживявания и трайни промени.

Как влияе Плутон в Козирог на вашата зодия?

Овен:
За Овните Плутон в Козирог променя нещата в сферата на кариерата и репутацията. Представителите на зодия Овен може да спечелят, защото получават повече решителност и целенасоченост, за да успеят. Правилата трябва стриктно да се спазват. Възможнсот и за падения.

Телец:
За Телеца Плутон в Козирог променя нещата в сферата на обучението, правото и пътуванията в чужбина. Идеално за пътуване и живот в чужбина, нещо, което често ще искате. Не забравяйте да се подчинявате на законите и да ги спазвате. Научете нови неща. Ще имате моменти на щастие.

Близнаци:
За близнаците Плутон в Козирог променя нещата в сферата финансите, които споделяте в вашата половинка и партньори. Бъдете нащрек!

Рак:
За представителите на зодия Рак Плутон в Козирог променя нещата в сферата на брака и близките ви. Ако нямате успешна връзка, може да очаквате чудни бизнес възможности.

Лъв:
За Лъвовете Плутон в Козирог променя нещата в сферата на работата, където может еда бъдете много успешни и да имате късмет с отлично работна позиция. Това е време за професионално обучение и ще се изисква да се трудите като добре смазана машина.

Дева:
За Девите Плутон в Козирог променя нещата в сферата на децата, любовта и отношенията. В този период може да получите полъх от съзидадетелна енергия да промените живота си. Възможно е да имате ново дете или любов, които да променят живота ви завинаги.

Везни:
За Везните Плутон в Козирог променя нещата в сферата на вашето имущество, богатство и материални активи. Вие ще загърбите неуспехите и ще си подсигурите живота. Ако това означава трупането на богатство и изграждането на дом, то това е периодът, в който това може се случи.

Скорпион:
За представителите на зодия Скорпион Плутон в Козирог променя нещата в сферата на комуникациите. Може би е време да научите нов език и дори нови технически умения, вкл. компютърни.

Стрелец:
За Стрелеца Плутон в Козирог променя нещата в сферата на личните финанси и притежания. Идаелно време за нови идеи как изненадващо да ги увеличите. Ваша цел трябва да бъде укропняването на личната собственост и придобиване на нова.

Козирог:
За представителите на зодия Козирог Плутон в Козирог променя нещата, свързани със самите вас като личност. Вие ще получите най-осезаемо мощта на Плутон в този период. Ще се чувствате и изглеждате различно и няма да има нещо, което няма да можете да изпълните, ако решите да го направите в този период.

Водолей:
За представителите на зодия Водолей Плутон в Козирог променя нещата в сферата на кармата, потайностите, ирационалното. Най-доброто за вас в този период е практикуване на медитация, йога и всякаква анти стрес дейност. Почивките и усамотяването ще са изключително важни за получането на вътрешен мир и спокойствие.

Риби:
За Рибите Плутон в Козирог променя нещата свързани с заобикалящите ви приятели, надежди и страхове. В този период може да се окажете сред богатите и известните. Помощ от влиятелни хора може да получавате.

Какво е влиянието на Плутон в Козирог през 2015 г.?
През 2015 г. Плутон е ретрограден в Козирог от 16 април до 24 септември – т.е. изглежда, че се движи назад по небесната сфера. В този 5-месечен период ще бъдете ударени от сила, която не можете да избегнете. Това е силата на еволюционна промяна, която е неотменима. Това означава, че нови неща ще бъдат съзидани от пепелта на старото, независимо дали това ви харесва или не. Това е истинскат априрода на Плутон – трансформираща. С копнеж по доброто старо време няма да го възпрете. Плутон ще донесе в живота ви елементи от миналото, но това обичайно е нещо, коет оможете да завършите и да продължите напред. Не изпадайте в носталгия по отминалите времена. Промените около вас ще са изключително интензивни.

Zdraven.bg поздравява всички за добро настроение с песни с името Плутон от специалната ни видео колекция с песни за звезди и планети:

Снимка: НАСА

loading...