Победителят в Big Brother 2 Мирослав Георгиев: Истината за здравето е в спорта

Истината за здравето е в спорта, е категоричен Победителят в Big Brother 2 Мирослав Георгиев в ексклузивно обстойно интервю.

На светлия християнски празник Благовещение, в първите дни на ТВ-треската Big Brother Family zdraven.bg успя да се срещне с фаворита на публиката от втория сезон на риалити шоуто Мирослав Георгиев. През 2005 г. при влизането си в Big Brother 2 той тежи 92 кг., а три месеца по-късно излиза като победител и само 74 кг.

Пет години по-късно Миро, сега на 30, зодия Водолей, е със завидно спортно и хармонично тяло. В момента е 90 кг. и с ръст 189 см. Лъчезарен и усмихнат, в екслуизвно и откровено интервю за zdraven.bg той разкрива тайната на своето добро здраве и фигура.

Закърмен съм със спорта”, започва историята си Миро. „Баща ми е бивш лекоатлет, майка ми – волейболистка. Спортувам още от 11-година възраст: Първо с баскетбол – цели 8 години.” Отначало играе за Балкан Ботевград, после преминава в ЦСКА. „На 14 години ме взеха в ЦСКА. Бях преотстъпен за две години за Балкан Ботевград, после се върнах отново при отбора на армейците.

И така до 2000 г., когато заради контузия прекратява спортната си кариера. Но не си и помисля да се откаже от спортните си занимания.

А оттогава досега за цяло десетилетие Миро се занимава почти с всеки спорт.

„Няма спорт, който да не харесвам”, признава той. Основно практикува волейбол и баскетбол. „Събираме се редовно с приятели и играем, участвам редовно дори в аматьорски турнири. Сега наблягам на футбол. Всяка седмица играя поне два пъти – с приятели футболисти, бивши спортисти, включително и водещия Ники Кънчев. В София вече направиха страхотни спортни съоръжение, с изкуствени настилки и е доста удобно. Всеки трябва все по-често да използва времето за спорт, защото спортът е здраве!”, съветва той читателите.

От време навреме и тичам – обикновено навън, в парка, но тъй като редовно играя футбол по два пъти в седмицата, не ми трябва допълнителна кардиотренировка.

Занимава се и с фитнес, но не основно. „Просто фитнесът е и най-удобното – влизаш в залата, тренираш час-два, ставаш и си тръгваш зареден с енергия. Не е необходимо да правиш сложни уговорки с приятели, за да ходиш на фитнес.” Миро посещава фитнес залата средно 3 пъти в седмицата, макар това да зависи от времето и ангажиментите му.

Не спирам да спортувам. Средно почти всеки ден спортувам поне по един час.”, разкрива формулата на здравния си живот.

Миро обича и да плува, но основно през лятото в морето. „Но инициативно в басейн не тренирам. От тази зима се качих и на кънки. Карам и ски.

Специален хранителен режим имаш ли?
„Това е най-интересното, че аз никога не съм пазил хранителни режими”, споделя Миро. „Може би метаболизмът ми е страшно бърз и това ми помага. Нямам проблеми с наднормени килограми, ям си, каквото си искам. По принцип нищо не избягвам, всичко си хапвам.”

Какво храни предпочиташ?
„Страшно много наблягам на месото. Редовно се храня също с картофи, ориз, зелени салати.”

Ядеш ли вредни храни като чипсове, хамбургери?
„Тъпча се направо!”, признава с усмивка. „Вечер, редовно пред телевизора, си взимам пуканки, чипсове. От сладко също не се лишавам. Каквото ми се прияде – това веднага се търси и хапва.”

Как отслабна в шоуто Big Brother 2 цели 18 кила?
„С глад! Просто имаше голям глад. В първата ни седмица като влязохме в шоуто имахме 5 хляба, 5 лютеници, които ги изтупахме ги още вечерта и 1 седмица нямаше какво да ядем. Беряхме от колците с домати в градината. А после – нерви и напрежение.”

В профила ти във Facebook пише, че си необвързан. А редовният секс носи здраве. Правиш редовно секс?
„Да, средно по три пъти в седмицата.”, отново с усмивка отвръща Миро.

А изследвал ли си се за хепатит?
„Наскоро дарявах кръв за близък и специалистите направиха преди това задължителните лабораторни изследвания. В момента съм в прекрасно здраве. Преди години за Big Brother са ми правили всевъзможни медицински изследвания – знаете, че за риалити шоуто критерийте са изключително строги и няма как да пуснат човек там в Къщата, който не е здрав.”

А грип лови ли те? Настинки?
„Не! Да чукна на дърво, здрав съм, не съм имал оплаквания от години.”

Избягваш ли слънцето? Притесняваш ли се от все по-вредните лъчи в този все по-неекологичен свят?
„Не, в никакъв случай! Слънцето носи настоение и винаги при първа възможност хората трябва да излязат сред природата, в паркове, разходки в планината. Излизайте навън, това е! Природата носи настроение и здраве!”

Често се усмихваш, това се вижда при среща и разговор с теб. А учените доказаха, че повече усмивки носят по-дълъг живот. Усмивката на лицето ти нещо обичайно ли е?
„Обичайното ми настроение наистина е с усмивка. Всичко може да ме накара да се усмихна. Сега от хубавото време се смея. Трябва да се усмихваме! Усмивката е ключът към нечие сърца и чувства. С усмивка може да предразположиш хората към добро настроение. Усмихвайте се и вие по-често!”

Снимка: Zdraven.bg