Повече секс и по-малко изневери за дълголетие при мъжете

мъж

Повече секс и по-малко изневери носят дълголетие при мъжете, обявиха експерти.

Активният полов живот носи дълголетие на мъжете, но само ако те са верни на своите партньорки, пише в-к Dayly Telegraph, позовавайки се на резултатите от италианско изследване.

Авторите на проучването от университета на Флоренция са установили, че активният полов живот означава по-малко сърдечносъдови проблеми за представителите на силния пол, предаде агенция БТА.

Открихме, че мъжете, които правят достатъчно секс и са верни на партньорките си, по-рядко страдат от сърдечносъдови проблеми и живеят по-дълго, обяснява Емануеле Джанини от изследователския екип.

В резултат на повишената сексуална активност се отделят по-големи количества тестостерон. Това води до понижен риск от депресия и по-добри функции на сърдечносъдовата система, обясняват изследователите.

Проучването показва още, че мъжете, които не са верни на своите партньорки, по-често страдат от сърдечносъдови проблеми, тъй като им се налага да се борят и с повишения стрес от изневярата.

Увеличеното количество на тестостерона по време на секс е благоприятно за мъжете, тъй като помага за изгарянето на излишните захари и понижава риска от болести на сърцето.

За страдащите от диабет повишената полова активност е от особено голяма полза. Активният полов живот освен това намалява риска и от рак на простатата, казва Джанини.

За доброто настроение на всички поздравяваме с колекция видеоклипове на песни с думата Секс в заглавие:

Снимка: rubenshito