Подправки срещу високо ниво на инсулин, триглецириди и мазнини


Американски изследователи установиха, че смес от подправки в продукти с високо съдържание на мазнини намалява нивото на инсулин и триглицериди след хранене.

Подправките не само правят храната много по-вкусна, но и намаляват съдържанието на натрий, мазнините и калориите в нея, съобщава агенция БТА.

Червеният пипер например помага за отслабването, а канелата стабилизира нивото на глюкозата в кръвта и повишава чувствителността към инсулин, предаде индийската медия Zee News.

По данни на учени от Университета на Колорадо в САЩ, добавянето на различни подправки в нискокалоричните блюда (постно месо, зеленчуци и макаронени изделия от твърди сортове пшеница) ги правят по-привлекателни.

Изследователи от Университета на Пенсилвания в САЩ са установили, че смес от подправки в продукти с високо съдържание на мазнини намалява нивото на инсулина и на триглицеридите след хранене.

Американските учени са убедени, че използването на различните подправки при приготвянето на храната укрепва здравето на хората.

Ако учени, политици, готвачи и създатели на хранителни продукти обединят усилията си, ще предпазят хората от редица болести, твърдят те.

Снимка: peddhapati