Полезната сьомга

Ето всичко за полезната сьомга.

Популярна заради мастните киселини, които съдържа, рибата сьомга е направо идеална храна. Тя съдържа относително малко калории, малко мазнини и въглехидрати, тя е отличен източник на протеини, твърди канадското списание Suite101.

Сьомга съдържа основните хранителни вещества и много малко калории. Порция от 100 грама от този вид риба съдържа само 168 калории и 4 грама мазнини. Не съдържа въглехидрати, а същото количество има и 28 грама протеини.

Освен факта, че е богата на основни мастни киселини, сьомгата е и богата на триптофан, което означава, че може и дори е препоръчително да се консумира вечерно време.

Сьомга съдържа също витамин D и селен, богата е на витамините от групата B – B12, B3 и B6, както и на фосфор и магнезий. Протеините, съдържащи се в нея, са полезни за мускулните тъкани, но не само, допълва агенция БГНЕС.

Хората, които са подложени на лечение, може безпроблемно да ядат сьомга, като алтернатива на червеното месо, което също е богато на протеини, но е бедно на наситени мазнини.

Снимка: Лин Полсън