Полезните ябълки

ябълки

Винаги включвайте полезните ябълки в ежедневното меню!

Ябълката е един от най-полезните плодове, които познаваме. Ето нови разкрития на учените, които затвърждават още повече крилатия съвет По една ябълка на ден!.

При тези от нас, които хапват редовно ябълки или пък ябълково сладко, или пък пият ябълков сок, значително намалява рискът от метаболитен синдром. Изводът е на експерти от изследователския център Американската ябълкова асоциация, цитирани от агенция БГНЕС.

В крайна сметка консумацията на ябълки осигурява защита от хронични болести, включително диабет и нарушения на сърдечно-съдовата система. Ябълките помагат да се намали кръвното налягане, обогатяват организма с необходимите хранителни вещества и намаляват обиколката на талията.

В продължение на пет години учените анализирали връзката между консумацията на ябълки и различни физиологични параметри, свързани с метаболичния синдром. И установили, че ябълките понижават с 27 процента риска от диагностициране на метаболитна дисфункция, с 31% – риска от високо кръвно налягане, с 21% – вероятността от образуването на коремни мазнини.

Zdraven.bg поздравява всички читатели със специална селекция от песни за ябълки:

Снимка: Адриана Хербут