Полезни съвети за красива кожа

жена по кожа

Представяме няколко изключително полезни съвети за красива кожа.

Ето няколко ценни съвета за безупречна кожа от световното женско списание Marie Claire.

Първо правило е да се използва точният почистващ лосион за типа кожа, който имате. Например жените с по-мазна кожа, предразположена към акне, най-подходящи са салициловите гелове. Тези пък, които са със суха кожа е най-добре да почистват лицето си с тоалетно мляко.

Второ правило – внимавайте с напитките. Ако сутрините ви започват с чаша кафе, имайте едно наум, че това не се отразява добре на кожата ви. В същото време една чаена лъжичка хлорофил сутрин, ще направи кожата ви кладка, сияеща и хидратирана през целия ден.

Състоянието на кожата ни зависи пряко и от това, с което се храните. Здравословната диета освен за фигурата ви, е полезна и за кожата ви. Добра идея е хапването на риба – сьомга, пъстърва, скумрия, които съдържат повече омега-3 мазнини. Същите можете да намерите и в лененото семе.

Много важно е и да се овлажнява кожата като това е най-добре да става вечерно време преди лягане. Така ще подхраните кожата си и на сутринта ще изглеждате отпочинали и с гладка, сияеща кожа.

Колкото и странно да звучи, един от важните навици, с който трябва да се приборите, за да имате хубава кожа, е да не докосвате твърде често с пръсти лицето си, особено през деня.

Друг важен фактор за красивата кожа е да не се използват твърде много продукти. В същото време не бива да се излиза навън, без да се слага слънцезащитен крем. Това, че не сме на плажа не означава автоматично, че не сме изложени под лъчите на слънцето, които са агресивни независимо то времето.

Източник: БГНЕС; Снимка: Lies Thru a Lens