Последното грандиозно приключение на Индиана Джоунс и реликвата на съдбата

Индиана Джоунс

Най-известният археолог и един от най-великите филмови герои на всички времена Индиана Джоунс се завръща за ново грандиозно приключение с дългоочаквания „Индиана Джоунс и реликвата на съдбата“.

Инди нахлупва иконичната шапка за последен път, хваща камшика и се впуска по следите на могъщ артефакт, който позволява на притежателя си да контролира времето и пространството. От 30 юни 2023 г. зрителите имат възможността да изживееят това паметно събитие само на големия екран с „Индиана Джоунс и реликвата на съдбата“.

Повече за емблематичния франчайз научаваме от ексклузивен поглед зад кулисите. Джеймс Манголд, Стивън Спилбърг, (самият) Харисън Форд и останалата част от звездния екип ни връщат в завладяващите приключения на Инди през годините и ни запознават с носталгията, любовта и още безброй емоции, вложени в създаването на новия „Индиана Джоунс и реликвата на съдбата“.

Действието на филма се развива през 1969 година, когато космическата надпревара достига точката си на кипене. Известният археолог и приключенец Индиана Джоунс (Форд) е разтревожен, след като Американското правителство вербува бивши врагове от Втората световна война, в отчаян опит да изпревари Съветския съюз. Един от тях е Волер (Микелсен) – бивш нацист и настоящ член на НАСА, който е замесен в програмата за кацането на Луната и е твърдо решен да прекрои света, както на него му изнася. Но не и ако зависи от Инди – той се впуска в шеметна надпревара с времето, за да попречи на нацистите, а единствената (съмнителна) помощ, на която може да разчита, е на своята кръщелница Хелена (Уолър-Бридж).

Индиана Джоунс и реликвата на съдбата


Индиана Джоунс и реликвата на съдбата
Индиана Джоунс и реликвата на съдбата

Режисьор на „Индиана Джоунс и реликвата на съдбата“ е двукратно номинираният за „Оскар“ Джеймс Манголд („Логан“, „Пълно ускорение“), който е и сценарист, наравно с дуото Джез и Джон-Хенри Бътъруърт по образи, създадени от Джордж Лукас и Филип Кауфман. В ролите са Харисън Форд, Джон Рис Дейвис, Фийби Уолър-Бридж, Мадс Микелсен, Бойд Холбрук, Антонио Бандерас, Тоби Джоунс, Томас Кречман, Шонет Рене Уилсън, Оливър Рихтерс и др. Продуценти са Франк Маршал, Катлийн Кенеди и Саймън Емануел, а изпълнителен продуцент е Стивън Спилбърг.

„Индиана Джоунс и реликвата на съдбата“ е само в кината, 4DX и IMAX от 30 юни, с дублирана и субтитрирана версия: