По-малко масло и сирене за здраво сърце

Ограничаване на консумация на масло и сирене помага за здраво сърце, твърдят учените.

Човек трябва да внимава с количеството масло и сирене, ако иска да предотвратите опасността от развитие на проблеми със сърцето и кръвоносните съдове. Това обясни ръководителят на клиника по кардиология в Русия, професор Александър Шпектор.

Ако обичате много сирене, може да хапвате по-малко, но 300 гр за едно ядене не е приемливо, допълва кардиологът, цитиран от агенция БГНЕС.

Холестеролът се отлага по стените на кръвоносните съдове, което може да доведе до атеросклероза.

Затова кардиолозите препоръчват да се консумират по-малко животински мазнини, както и да се яде месо, но без тлъстините по него. Специалистите препоръчват също да се яде повече риба, плодове и зеленчуци.

Снимка: Jules Morgan