Правилно дишане за отслабване

Само с правилно дишане може да се смъкне от килограм до килограм и половина на ден. Това твърдят гости в студиото на предаването Тази сутрин по btv на 15 юни 2010 г., които разказаха за методиката на отслабване.

Данаил Чернев, Здравко Дзанев и Камен Мутафов преди пет месеца били с наднормено тегло, като за този период усвоили методика за правилно дишане и вече са в нормите.

За петте месеца Камен Мутафов е отслабнал с 60 кг. Отслабването му е помогнало и за излекуване от хепатит Б. Вследствие на болестта получава увреждания, които довели до натрупването на килограмите – от 1993 г. е трупал по 15-20 кг всяка година.

Иска се воля и желание, трябва да се спортува, но предимно с течна храна – специални сиропи, които се приемат 14 дена подред, след това 14 дена захранване. Хлябът и сладкото взех да ги забравям, но си хапвам всичко друго и не връщам килограми“, обясни Камен.

Преди три години талията на Данаил пък е била 2,58 м – днес той я е смъкнал с повече от метър. Д-р Иван Гарабитов, по чийто метод отслабват мъжете, обясни, че се правят прегледи по точките на тялото, за да се разбере какви проблеми има – например ако има проблеми с бъбреците, с черния дроб, с обмяната на веществата, болките на стъпалата са ужасни, твърди той.

Разликата в този метод е, че се отнася цялостно към организма. Докато съвременната медицина и повечето методики на отслабване се хващат на парче, ограничава се дадена храна. А тук има цялостно въздействие – тази диагностика е чрез т.нар. карти, където са представени всички елементи от човешкото тяло – дланите, ушите, стъпалата и очите“, обяснява от своя страна д-р Румен Стоилов, който работи заедно с д-р Гарабитов и наблюдава периодично отслабващите.

Всеки метод на отслабване, особена ако е драстично бърз, както е в случая, би предизвикал стрес на организма, ако той не е физиологично подготвен. В случая се използват естествени механизми на тялото. Имаме стимулация на тези точки, тоест на всички органи, чрез стъпалата. Имаме храна, а не медикамент, който трябва да промени апетита или отношението към храната. Защото този сироп практически е вид храна. Освен това имате и методът на дишане – йогиското дишане“, допълва Стоилов.

Иван Гарабитов е категоричен, че може да се отслабва и само с правилно дишане. “Нашият организъм е устроен от клетки и тъкани, които живеят с кислород и вода. Едно 85% от хората по света дишат с 5% от капацитета си. Нямаме култура на дишане. Трябва да правим плавно дишане – спокойно, гръбначният стълб трябва да бъде изправен, поемаме – корем, гърди, рамене, задържаме две-три секунди и издишаме. Ако правим шест месеца това дишане, правим прочистване на организма, на клетките и на кръвта. По пет-десет минути сутрин. Само с правилно дишане може да се смъкне от килограм до килограм и половина на ден. Ако се прави 60 пъти правилно дишане преди обади и преди вечеря. От една до три седмици става усвояването на това дишане“.

Снимка: sxc.hu