Преди или след яденене да спортуваме?

жена спортува

Отговорът кога е най-добре да спортуваме за отслабване – преди или след ядене – зависи от пола.

Ново изследване показа, че за да сме в състояние да изгорим повече мазнини, трябва да изберем правилното време за тренировка. Така горим калории, без на практика да правим повече физически упражнения.

В зависимост от това кога тренираме – преди или след храна, можем да изгаряме до 22% повече калории, твърдят учените. Те открили, че мъжете и жените трябва да тренират по различно време в зависимост от хранителния си режим.

Например, мъжете изгарят повече мазнини, когато се упражняват преди храна, а при жените е точно обратното. Експериментът е част от здравословна програма на Би Би Си.

Ако жените се хранят час след тренировка могат да притъпят ефекта на упражненията, показват проучванията на д-р Адам Колинс от университета в Съри, Англия, съобщава агенция БГНЕС. Той наблюдавал 30 доброволци – 13 мъже и 17 жени в продължение на четири седмици. Те участвали в спортове с различна интензивност до три часа дневно. Всички консумирали засищаща напитка преди всяка тренировка, но една част приемали плацебо без никакви калории.

Това позволило на д-р Колинс да изпита последствията от яденето на въглехидрати преди и след физически упражнения. В началото и в края на експеримента той тествал нивото на мазнини при всеки от участниците, заедно с тяхното тегло, обиколка на талията и нивата на кръвната захар в кръвта.

Д-р Колинс открил, че жените изгарят повече мазнини, когато приемали въглехидрати след тренировка. Обратното на тях, мъжете топят повече мастни клетки, преди да са се нахранили.

Спортът е здраве и настроение! Затова Zdraven.bg поздравява всички със специална селекция с песни, в чийто видеоклипове малко или много се спортува:

Може да прочетете също за коя зодия какъв спорт е най-подходящ:
Спорт за зодия Овен
Спорт за зодия Телец
Спорт за зодия Близнаци
Спорт за зодия Рак
Спорт за зодия Лъв
Спорт за зодия Дева
Спорт за зодия Везни
Спорт за зодия Скорпион
Спорт за зодия Стрелец
Спорт за зодия Козирог
Спорт за зодия Водолей
Спорт за зодия Риби

Снимка: takebackyourhealthconference