Прекаляване с кафе намалява бюста

Пиенето на прекалено много кафе намалява гръдната обиколка при жените, твърдят учени.

Американски експерти проведоха експеримент, с който доказаха, че злоупотребата с кафето намалява гръдната обиколка на жените.

Кафето е основна част от всяка наша сутрин, когато отваряме трудно очите си, а трябва бързо да се събудим и да се приготвим за работния ден. За това кофеиновата напитка е уважавана от много хора като най-популярното средство за събуждане рано сутрин.

Но учените предупредиха, че жените трябва да бъдат внимателни с двойната доза кофеин, ако не искат да рискуват и да останат с малки гърди.

В експеримента участвали три доброволки, пише агенция БГНЕС. Тяхната задача била да пият кафе всеки ден. Резултатите изненадали дори специалистите, които открили, че колкото повече кафе пиели участничките, толкова повече се стопявал техният бюст. Те предупредили, че ако на ден жената пие повече от три кафета, след време ще й се наложи да смени номера на сутиена си.

Според данните от проучването размерът на гръдната обиколка може да намалее с до 17%. Изследователите обърнали специално внимание на жените с по-голям бюст, при които разликата била видима. Ако по природа имате малки гърди, не се безпокойте, че ще изгубите и тях, защото ефектът е най-голям при жени с голям бюст.

Снимка: Даниел Бауер

Zdraven.bg поздравява всички със специална селекция от видео клипове и песни за кафе: