Приключенията на малките титани превземат големия екран

Малки титани: В готовност

Анимацията Малки титани: В готовност! Филмът забавлява малките зрители със супергероите в детска възраст.

Когато малките титани превземат големия екран, те са повече от впечатляващи! Малки титани: В готовност! Филмът представя егоцентричните, невероятно забавни супергерои в тяхното първо кино приключение – съвсем подходящо за деца и новаторско за филмите със супергерои, заредено с музикални изпълнения.

На титаните им се струва, че всички супергерои имат свои филми, всички до един, но не и те самите! Но техният истински лидер Робин е решен да промени нещата, като иска той да е голямата звезда, а не да се изявява само като партньор на един супергерой. Просто всички трябва да направят така, че най-горещият режисьор в Холивуд да ги забележи. С няколко щури идеи и с песен на уста, титаните пристигат в Меката на киното, за да сбъднат своята мечта. Но когато групата е погрешно упътена от един истински суперзлодей, който крои планове да превземе Земята, нещата загрубяват. Приятелството и бойният дух на екипа са прекършени и това поставя съдбата на малките титани на карта!

Първата версия за голям екран на телевизионния сериал на DC Entertainment и Cartoon Network е озвучена на български с гласовете на Камен Асенов (Робин), Росен Русев (Киборг), Ася Братанова (Старфайър), Вилма Карталска (Рейвън) и Ана-Мария Лалова (Зверчето).

Малки титани: В готовност! Филмът е режисиран от Питър Райда Майкъл и Арън Хорват, по сценарий на Майкъл Йеленик и Арън Хорват, по мотиви от героите на DC. Хорват, Йеленик, Пеги Ригън, Майкъл и Уил Арнет са продуценти, а Сам Реджистър е изпълнителен продуцент. Автор на музиката е Джаред Фейбър.

Адаптацията за големия екран по анимационния сериал сериал Малките титани, но много по-впечатляваща, по-шумна и безсрамно неконтролируема, както винаги, Малки титани: В готовност! Филмът е филм за супергерои, който ще допадне на цялото семейство. Той е рожба на същия екип, създал сериала, радващ се на невероятна популярност.

Малки титани

Режисьорът и продуцент Питър Райда Майкъл казва, че докато титаните – Робин, Киборг, Старфайър, Рейвън и Зверчето – се смятат за супергерои, „нашата версия за малките титани е повече или по-малко встрани от света на героите. Те са просто група наивни приятели, които предимно се размотават заедно, отколкото да се борят с престъпността“.

Режисьорът, сценарист и продуцент Арън Хорват смята, че титаните имат голям потенциал. „Мисля, че е по-добре да си съюзник, отколкото герой“, отбелязва той. „Може би е леко по-унизително, но поне напрежението е по-малко – не попадаш под светлината на прожекторите, но никой не разчита на теб, когато изтичат последните минути преди да настане апокалипсис. За това трябва да се притеснява Батман!“

Титаните, със статус на почти герои, в комбинация с типичната им безразсъдност, вдъхновяват създаването на собствен жанр за титаните в техен собствен жанров филм. Сценаристът и продуцент Майкъл Йеленик казва: „С този филм в много отношения разчупваме клишетата на историите за супергерои, като успяваме да се забавляваме с много неща, които феновете не очакват да видят в подобен филм, както и с много добре познати постулати в жанра. Така че това е един филм за супергерои, който е доста различен от очакваното; той преобръща всичко с главата надолу, но това е в името на забавлението и ние оставаме верни на себе си, което беше от особено значение за феновете на сериала“.

„Мисля, че Арън, Майкъл и Пийт ще се съгласят, че трябваше да направим нещо повече от това, което сме си позволявали в сериала“, казва продуцентът Пеги Ригън. „В телевизията графикът е убийствен, така че нямаме много време да залитаме в прекалена креативност. С филма имахме възможността да развием историята и героите, и когато зрителите го гледат в кината, те ще усетят разликата“.

Малки титани

Идеята този екип от малки герои, които (евентуално) ще наритат задници, да преминат от малкия на големия екран е на президента на Warner Bros. Animation и изпълнителен продуцент на филма Сам Реджистър, отявлен фен на класическите комикс поредици. „Комиксът за малките титани излезе през 60-те години и неговите герои ми бяха истински приятели по онова време: Момичето чудо, Момчето Светкавица, Аквамомчето и, разбира се, Робин. Но през 80-те се появи нова версия, дело на Марв Уолфман и Джордж Перез и тогава се влюбих в малките титани. Тогава те вече бяха Робин, Зверчето, Киборг, Рейвън и Старфайър като основен екип. Те бяха като комикс версия на децата от култовия филм Breakfast Club.

Реджистър прехвърля любовта си от страниците на телевизионния екран през 2002 г. с екшън сериала, който той определя като „по-опростена версия на „Малки титани“ с повече хумор“. Този оригинален и новаторски сериал, излъчван от 2003 до 2006 г. се превръща в хит по Cartoon Network и когато Реджистър отива в Warner Bros., те решават да го развият в истинска комедия. „Точно тогава прибавихме „В действие!“ и „Малки титани: В действие“ се превърна в нашата анимационна версия на популярния сюжет“.

Малки титани

Всеки, който гледа анимация, знае, че героите са толкова добри, както и звучат, затова подбора на актьорите, вдъхващи живот на съответните персонажи, е от решаващо значение. Филмът е озвучен на български от Камен Асенов в ролята на Робин, Ана-Мария Лалова като Зверчето, Росен Русев като оптимистичния Киборг, Ася Братанова като извънземната принцеса Старфайър, а Вилма Карталска е демоничната Рейвън.

И тъй като заглавието на филма е Малки титани: В готовност!, създателите знаят, че феновете няма да очакват само смях до скъсване с героичните подвизи на своите любимци, но и запомнящи се музикални изпълнения. Както и при създаването на историята, от екипа са наясно, че трябва да надуят децибелите, когато става въпрос за песните. И те са се постарали максимално, създавайки оригинална музика в стил поп, рап, рок и денс и съответните видеоклипове – общо пет, включително химна на титаните “GO!”. И като в един истински мюзикъл, всяка песен, освен че предизвиква възторг, допълва и сюжета.

Арнет, който озвучава в оригинал злодея Слейд, а също е и сред продуцентите на филма като отявлен фен на сериала, споделя: „Музиката винаги е в основата на Малки титани с хитове като Waffles и Sour Grapes, но мисля, че сега издигнахме всичко на ново ниво. Има толкова страхотни песни във филма, които се надяваме да влезнат под кожата на зрителите и те няма да спрат да си ги тананикат до втръсване“.

Малки титани

Тъй като отвеждат титаните на големия екран, създателите на филма се възползват от възможността да направят света на героите възможно по-голям. От Титан Туърс в Джъмп Сити до едно филмово студио в Холивуд, от Готъм Сити до Криптон, и дори от миналото в бъдещето, „Малки титани: В готовност! Филмът“ ни отвежда там, където титаните никога досега не са били.

Хорват обяснява: „Когато героите пеят песнички, те са забавни. Но когато Киборг изстрелва своите бластери или когато Рейвън прави магия, това трябва да е още по-впечатляващо, затова създадохме невероятни екшън сцени, които да представят това възможно най-истински. Например, Робин бяга от разпадаща се сграда, докато всичко около него експлоадира; титаните се сражават с гигантски робот или Човекът Балон, който е с размерите на голяма сграда; има и въздушни преследвания над Холивуд. Те вече са истински екшън герои и такава е и обстановката във филма!“

Епичните битки се редуват с музикални изпълнения, каквито никога не сме виждали от страна на титаните. „За сериала песните трябваше да продължават от 30 до 40 секунди. Но да подготвим за филма песни с истинска продължителност беше наистина вълнуващо“, казва Питър Райда Майкъл. „Двамата с Джаред Фейбър създаваме заедно музика в продължение на 12 години и да имаме възможността да работим по пълнометражен филм и да продуцираме тези песни, заедно с Майкъл Йеленик и Джейкъб Джефрис, беше невероятно преживяване“.

Групата допринася за още по-голямото открояване на героите в музикално отношение по време на приключенията им във филма, създавайки песни като Upbeat Inspirational Song About Life, My Superhero Movie и Check This Out, а освен това правят така, че химна на отбора “GO!” да звучи още по-разтърсващо.

Те дори привличат големи звезди, които изпълняват част от песните. „Майкъл Болтън е истинска икона, той може да накара всичко да звучи прекрасно“, отбелязва Йеленик за популярния през 80-те певец, който допринася за звученето на саундтрака в стила на 80-те. „След като се появи възможността той да изпълни песен от филма, нямаше как да я пропуснем“.

Малки титани

Примесени с музиката и смеха, неизменна част от историята са и общочовешките ценности, които титаните символизират, а именно: силата на приятелството, нуждата да се работи в екип и идеята, че за да станеш герой, просто трябва да бъдеш себе си. „Техните приключения във филма още повече засилват приятелството им“, казва Ригън. „За разлика от сериала, тук титаните достигат до момент, който може да е техният край. Те трябва да преминат през фазата на истинско сплотяване и да открият защо трябва да се гордеят, че са част от малките титани, което е нещо, което не сме показвали досега“.

Реджистър, който участва във всяко пресъздаване на малките титани извън света на комиксите, казва, че няма как да не се вълнува от възможността да покаже филма на зрителите. „Гледайки първите епизоди на сериала заедно с Марв Уолфман и Джордж Перез, беше невероятно че продължаваме историята с тези създатели. Като си ги припомням от тогава до последните епизоди, а сега вече и с пълнометражен филм, се чувствам като горд баща“, усмихва се той.

Малки титани

Хорварт добавя: „Толкова се гордеем с филма и с всички, работили по него. От актьорите, озвучили героите, до сценарния екип и аниматорите, всички свършиха невероятна работа. Верните фенове на сериала със сигурност ще дойдат да гледат филма, защото знаят, че ще бъде забавен, но мисля, че той може да се гледа от всеки. Има шеги както за децата, така и за възрастните. Той е изпълнен с хумор, изцяло в стила на сериала и героите му, има безкрайно много забавни и щури моменти, които досега не сме виждали и се надявам да спечели безкрайно много нови фенове на нашите любими герои“.

В крайна сметка Малки титани: В готовност! Филмът е танцувално, преминаващо през различни времеви пространства приключение, което отвежда нашите герои от техния роден Джъмп Сити до бляскавия и обаятелен Холивид.

Малки титани: В готовност! Филмът е в българските киносалони от 17 август 2018 г., разпространяван от Алексадра филмс: