Произведоха бира от рециклирана вода от тоалетната

бира от рециклирана вода

Пивоварна в Сингапур използва рециклирана вода от мръсната канализация за производство на бира, за да подчертае проблема с недостига на вода.

Бира, произведена от рециклирана тоалетна вода, е пусната в продажба в Сингапур.

Експерименталната бира, произведена от бутикова марка в партньорство с голям производител, е посрещната с интерес, надхвърлящ очакванията в Сингапур. Онези, които опитаха бирата, направена от рециклирана тоалетна вода, коментираха: „Наистина не можах да разбера, че е направена от вода от тоалетна“.

Първите реакции към бутиковата марка, която си сътрудничи с компанията Brewerkz, произвеждаща рециклирана питейна вода от сингапурските отпадни води за производство на бира, са доста изненадващи.

Компанията заяви, че тази бира е част от целта ѝ да образова сингапурците за значението на рециклирането и устойчивото използване на водата.

През последните 10 години идеята за превръщане на отпадните води в питейна вода набира все по-голяма популярност поради намаляващите световни запаси от прясна вода.

Бирата се произвежда от канализационна вода, дезинфекцирана с ултравиолетова светлина.

„Ако не кажете на хората, че е произведена от отпадни води, те вероятно няма да разберат“, казва 52-годишната Грейс Чен, след като опитва бирата, цитирана от агенция БГНЕС.

Марката бира Tropical Blonde Ale, е направена с помощта на най-добрите съставки, включително първокласен немски ечемичен малц, ароматен хмел Citra и Calypso, както и kveik, много търсен щам селскостопанска мая от Норвегия, съобщават от Brewerkz. Резултатът – изключително вкусна бира, подходяща за тропическия климат на Сингапур, с мек послевкус, подобен на препечен мед.

Снимка на кенчета с бира от рециклирана вода: Brewerkz