Пускат напитки от месо

сурово месо

Напитки от пилешко, говеждо и свинско месо пускат в магазините в Европа.

Германският месар Петер Класен от федералната провинция Рейнланд-Пфалц пуска на пазара напитки от месо, съобщи изданието Die Welt, цитирано от агенция БГНЕС.

Продуктът ще излезе на пазара през септември 2017 г. в Германия. Създателят на напитките твърди, че вече е сключил съответни договори с производители в Люксембург, Белгия и Франция.

Обичате месо, а нямате време да похапнете? Това вече не е проблем., хвали се месарят, който вече е дал заявка за международен патент на продукта си. Наблюдаваме голям интерес. Подобно нещо не съществува до момента.

В момента той е създал напитка с три вкуса от три различни видове месо: „Свински стек“, „Бомбайско говеждо“ и „Кралска кокошка“.

Напитката се прави, след като месото се вари заедно със зеленчуци, а след това се смачква с пюре до консистенция на какаото. След това течността се разфасова в бутилки и се стилизира.

Според 55-годишния изобретател така охладената напитка може да се съхранява цяла година. Той смята, че получената субстанция е удобна за армията и за хуманитарна помощ.

Класен разработвал рецептата в продължение на три години заедно със сина си Филип и готвача Щефан Кимел. Ще има много привърженици, но ще има и много противници, за които идеята да се пие месо ще е просто отвратителна, сподели месарят.

Снимка: Куин Домброуски