Раперът 100кила ще завърши вечерното училище

Певецът Явор Янакиев, по-известен със сценичния си псевдоним 100кила, ще завърши 12-ти клас учебната година 2019/2020.

Явор Димитров Янакиев, по-известен като 100 Кила, е български рап и хип-хоп изпълнител и музикален продуцент, роден на 16 май 1983 във Варна.

100кила е учил е в Професионална гимназия по електротехника и строителство в град Търговище, където успява да завърши 8-ми клас.

Преди години певецът твърди реши да получи диплома за завършено средно образование и започна да посещава вечерно училище. През 2017 г. 100кила започна да посещава ІV. Сменно-вечерна гимназия “Отец Паисий” в София.

На 5 септември 2019 г. 100кила се похвали, че му предстои последният първи учебен ден. В своите официални профили в социалните мрежи Facebook и Instagram, Явор публикува обръщение към последователите си: Благодаря си, благодаря Ви. Учете деца и млади хора, важно е за самите нас. Обичам училището си.

Явор Янакиев е от цигански произход, който той не крие, и е роден в бедно семейство. На 13 години баща му го оставя, а майка му заминава да работи в Гърция, където живее. От чужбина тя изпращала пари, за да могат да се издържат с брат му. Тоой сподели, че се е отказал от училището, след като му се наложило няколко пъти да повтаря 10-и клас, защото се налагало да работи, за да помага на брат си да завърши образованието си.

Вижте тази публикация в Instagram.

Благодаря си, благодаря Ви. Учете деца и млади хора, важно е за самите нас. Обичам училището си.

Публикация, споделена от Qvor Qnakiev SWG CHMP (@100kila) на

100кила е работил като продавач на сладолед, на царевица и на гевреци на плажа. По-късно се запознава с Мишо Шамара, който пръв му подава ръка в рапа.

До момента 100кила има 4 издадени студийни албума: По-добре гаден, отколкото гладен (2003), Прехода на Просветения (2009), ZLA10 (2013) и Това, че нямаш, не означава, че не можеш да бъдеш (2018).

100кила е сред 10-те най-популярни български певци в най-голямата социална мрежа за споделяне на снимки в света и в България – Instagram, където може да се подхвали с над 170 хиляди последователи.

Поздравяваме всички почитатели на българския хип-хоп с най-големия хит на 100кила в неговата кариера, която успя да се нареди под №4 в класацията за най-гледаните музикални клипове в България за 2018 г.Няма такава жена:

Снимка: Instagram.com/100kila