Рафаел Надал става баща

Рафаел Надал

Топ тенисистът Рафаел Надал и съпругата му очакват първа рожба.

Тенисистът Рафаел Надал потвърди на пресконференция в Палма де Майорка, че той и съпругата му Мария Перело очакват първото си дете.

„Ако всичко върви добре, ще стана баща. Не знам как това ще промени личния ми живот, защото все още нямам такъв опит. Но не мисля, че това ще повлияе на кариерата ми“, цитира го изданието People.

Първата новина за бременността на Мери съобщи списанието Hola, пише агенция БГНЕС. Надал призна пред репортери, че не бърза да обявява това, защото не обича прекомерното внимание към личността си. „За мен и без това често пишат в пресата заради професионалната ми дейност. Моето семейство и аз бихме искали да запазим малко поверителност”.

Преди това тенисистът сподели, че планира да има деца след края на спортната си кариера. „Бих искал да имам деца: момчета, момичета.. Обичам децата и съм семеен човек. Но реалността е, че годините минават. Бих искал да имам всичко това, когато го определи спортният ми живот. Децата трябва да бъдат наблюдавани. Не съм сигурен, че пътуванията по целия свят през цялата година и децата са съвместими”, каза той в интервю за The Sun.

Рафаел Надал и Мария Перело се ожениха през октомври 2019 г. след 14 години връзка. Испанският тенисист е спечелил 22 турнира от Големия шлем. Освен това наскоро той триумфира на Ролан Гарос за 14-и път, превръщайки се на 36 години в най-възрастния шампион в историята на турнира.

Рафаел Надал е тенисистът с най-много последователи в социалната мрежа Instagram в света от всички тенисисти – над 15 милиона души.

Снимка от пресконференцията на Рафа Надал: instagram.com/rafaelnadal