промо

Революционно лечение на безплодие


Учените ще съживяват яйцеклетки на жени в ранна менопауза, с което се предлага революционно лечение на безплодие.

Хиляди жени, които са преминали през страданието да навлязат в ранна менопауза, имат нова искра надежда да станат майки благодарение на революционно лечение на безплодие.

Техниката събужда “заспалите яйцеклетки” на жената, която е навлязла в менопауза преди 40 години. Има случаи на 25-годишни момичета, които не могат да имат деца, заради това, че яйчниците им спират да функционират твърде рано.

Лечението е плод на усилената работа на американски и японски специалисти, според които много жени ще се възползват от процедурата. Експертите описват изследванията си като “истински пробив” в областта на безплодието, въпреки че методът предстои да бъде тестван по-задълбочено, подчертава агенция БГНЕС.

В проучването участват жени с първична форма на яйчникова недостатъчност, което представлява вид ранна менопауза. Тя засяга около 1% от жените в репродуктивна възраст.

Въпреки че те имат възможност да забременеят чрез дарени яйцеклетки или да осиновят, развитието на медицината може да им позволи на тези жени да имат свои собствени деца.

Снимка: Ed Uthman

loading...