Ретрограден Меркурий през 2020 година

Меркурий

Какво да правим, когато Меркурий стане ретрограден? От кого да се пазим? В какво да внимаваме? Ето полезни съвети за това.

Ретрограден Меркурий се случва 3-4 пъти в календарната година. Това е, когато планетата Меркурий се движи между Слънцето и Земята. През 2020 г. Меркурий е ретрограден общо 69 дни от годината.

С концентрация си на желязо, планетата Меркурий има магнитно влияние върху поведението на хората и в ретроградния й период се случват някои странни неща.

В астрологията планетата Меркурий се свързва с творчеството и умствени способности. Меркурий е управляваща планета на подвижните знаци Близнаци и Дева.

Когато една планета е ретроградна, в астрологически смисъл се счита, че е в състояние на покой или спи. Ето защо, докато Меркурий дреме, дейностите, които той урежда, не функционират добре, както ако планетата е активна, за да ги контролира. Затова в ретроградни периоди се очаква да настъпят хаос и неуредици.

Меркурий управлява всички видове комуникация и координация, включително слушане, говорене пред хора или по телефон, учене, четене, редактиране, проучване, договаряне, продажба и изкупуване, всички видове медии. Всички официални договори и споразумения, както и важни документи, като например книги ръкописи или курсови работи, договори, нотариални актове, договори, договори за наем, завещания и т.н. също са под влиянието на Меркурий.

В сферата на влияние на Меркурий са също всички видове кодове, включително компютърни програми, както и транспорт, спедиция, поща и пътувания. Когато тази планета е ретроградна, се очакват проблеми в тези области неизправност или извън контрол.

В човешкото тяло Меркурий управлява нервната система, слънчевия сплит, червата, ръцете, устата, езика, зрението, ушите, нервност, ишиас, влияе върху психични разстройства, диария, язви, брадавици, бенки.

Меркурий управлява професии като писатели, пътешественици, анализатори, инженери, математици, илюзионисти, продавачи, астролози и всички видове консултанти, артисти, художници, скулптури.

Макар фактическият период на ретроградния Меркурий да продължава около три седмици, целият цикъл на влияние трае около два месеца. Ретроградният Меркурий най-общо възпрепятства информацията и причинява обърканост и статичност, липса на развитие. Когато Меркурий е ретрограден, мислете за него като знак, че посоката на вятъра се променя.

Кога Меркурий е ретрограден през 2020 г.?

Три пъти наблюдаваме ретрограден Меркурий през 2020 година:

17 февруари – 10 март като започва в Риби (в 2:53 ч.) и приключва във Водолей (5:48 ч.); общо 23 дни ретрограден Меркурий
18 юни (7:59 ч.) – 12 юли (11:26 ч.) в Рак; общо 25 дни ретрограден Меркурий
14 октомври – 3 ноември като започва в Скорпион (в 4:04 ч.) и приключва във Везни (в 19:49); общо 21 дни ретрограден Меркурий. В този период Марс също е ретрограден.

И трите знака – Рак, Скорпион и Риби – са водни, а Везни и Водолей са въздушни.

Ако ретроградният Меркурий е в знак, който съвпада с вашата зодия, знайте, че проблемите за вас са по-големи, отколкото при останалите представители на другите зодиакални знаци.

Когато Меркурий е ретрогарден, не бива да се правят никакви важни неща. Нищо няма да бъде особено успешно в такъв период, а ще бъде трудоемко или дори невъзможно за изпълнение. В ретрограден период е трудно да се получат решения от другите. Дори да е направено решение, то ще подлежи на промяна или ще се осъществи след изтичане на ретроградния период.

Тези фази също се считат за неподходящ момент за стартиране на нови начинания, дори ако те не са свързани със сферата на комуникациите. При ретрограден Меркурий не бива да се сключват договори и споразумения, дори да са прости устни уговорки, защото никой не може да предскаже накъде точно ще се завъртят нещата.

При ретрограден Меркурий не се препоръчват никакви планирани хирургични операции, особено пластични, защото може да се стигне до повторна операция и ревизия. Това не важи за внизапни, животоспасяващи операции.

В дните с ретрограден Меркурий не трябва да се предприема нищо важно, свързано с комуникациите, като напр. да се стартира ново издание или сайт, да се започва рекламна кампания, да се издава литературен или научен труд.

Ако започнете нова работа в пероид на ретрограден Меркурий, то няма да е на позицията, за която сте си мислели, когато сте я приели. Ако сте мениджър, ще имате проблем с избора на подходящия кандидат за съответната работа, така че, ако можете, в този период не наемайте никого. Ако си купите къща пък, могат да се появят по-късно проблеми, които са били напълно неочаквани.

Тъй като Меркурий управлява пощата и пренасянето на информация, бъдет еособено внимателни при изпращане на важни документи. Ако изпращате факсове, не забравяйте да се обадите на хората в другия край, за да знаят за вашите документи, които чакат за тях. В противен случай, те може никога да не ги видят. Ако работите в офис и има за принтиране или фотокопиране важен документ, не забравяйте да извлечете оригинала и да не го забравите там. Бъдете внимателни, когато изпащате имейл до кого го пращате.

При обслужване на клиент могат да възникнат недоразумения в изобилие – независимо дали обслужване негов цял проект или просто предвижвате негова пратка ил му продавате нещо.

При работа с компютър имайте предвид да правите бекъп на файлове и документи, защото в период на ретрограден Меркурий компютърните системи често се сриват или развалят. Ако трябва да инсталирате нов софтуер, изчакайте да отмине ретроградният Меркурий.

Меркурий управлява също и търговията, а когато е ретрограден променя правилата. Затова в този период не купувайте, нито продавайте нищо, че ще се объркат нещата. Напр. ако поръчате нещо, може да се окаже изведнъж изчерпано. Ако пък закупите нещо скъпо, като в автомобил, техника или бижута, по-късно може да съжалявате за покупката си. Ако купувате или продавате къща, се очакват да възникнат проблеми, грешки, забавяния и неуспехи. Единствената успешна покупка на нещо ново и скъпо по време на ретрограден Меркурий е тази, ако връщате за подмяна нещо старо.

Ако пътувате по време на ретрограден Меркурий и шофирате на дълго растояние, уверете се, че картата на GPS-а е актуална и че въобще той работи. По принцип напревете и преглед на автомобила си. Ако пътувате с масов транспорт, имайте предвид че са възможни закъснения извън разписанията. Пригответе си книга за четене, защото може много дълго да чакате. Обръщайте внимание дали багажът ви е правилно маркиран, за да не се изгуби или напр. изпрати на друг полет. Ако пък предприемете бизнес пътуване, то ще бъде успешно, само ако се срещате с бивш клиент или стар партньор, с когото възобновявате отношения. Ако пътуването е за удоволствие и за никъде не бързате, може да бъде идеално, особено ако посетите място, на което отдавна не сте били, защото се връщате на място, което ви е било приятно, напр. в детството.

В дните с ретрограден Меркурий често се забравят или губят неща, затова бъдете бдителни.

В романтичен аспект, при ретрограден Меркурий двойките са склонни да си създават недоразумения, които от своя страна може да предизвикат грешки от ефекта на доминото. Опитайте се да не бързате с изводите и да се стремите към повече яснота, когато приказвате.

Как влияе ретроградният Меркурий, когато преминава през водните знаци – Рак, Скорпион и Риби?

Когато Меркурий е ретрограден в знака Риби (17 февруари – 4 март 2020 г.), това е период, в който можем да открием информация или да започнем взаимоотношения, които могат да променят хода на нашия живот. Също така професионалните задължение може да се окажат по-стресираща по това време, а ежедневната ни работа понякога е по-изморителна.

Когато Меркурй стане навлезе ретрограден в знака Рак (18 юни – 12 юли 2020 г.), през този период обещанията се нарушават по-често, не стигаме навреме за определена среща или пътуването се отменя в последния момент. Можем да срещнем препятствия по път като да се развали колата, да изпуснем полета или да не можем да пътуваме по разни причини като забравяне на билета или документите.

Ретроградният Меркурий в Скорпион (14 – 27 октомври 2020 г.) носи несправедливи действия, лъжи, действия, които нарушават моралните и социални правила, като ни напомня, че трябва да постигнем мир с някои хора и с нашите действия в миналото. Това е период, подходящ за самовглъбяване и смирение, да бъдем честни със себе си, за да се приведем в съответствие със съдбата. Откриваме неща, които изглеждат забравени или ние сме избрали да ги пренебрегнем, като си мислим, че по този начин определени проблеми ще бъдат решени сами или ще останат завинаги скрити.

Как влияе ретроградният Меркурий, когато е във въздушните знаци – Везни и Водолей?

Ретроградният Меркурий във Водолей (4 – 10 март 2020 г.) може да обърка проблемите повече, отколкото бихте искали. Рационалното мислене е възможно, въпреки че ще трябва да се напънете много повече, за да направите точен логичен извод. Ще откриете, че възникват противоречия, които могат да предизвикат вашето правилно възприятие за нещата. Някои от вашите предварително създадени представи и тези може да не са лесни за обосноване. Докато излагате идеите си, чужди мнения могат да опровергаят вашите предположения. Много малко хора понасят поставянето под въпрос на техния мироглед, но точно това се случва в този период. Колкото повече отстоявате възгледите си, толкова повече ще си удряте главата в стената. Понякога, в опит да убедите другите, може да изпаднете в заемането на крайна теза, която може дори да отблъсне другите от вас.

Използвайте влиянието на ретроградния Меркурий във Водолей като възможност за интелектуален растеж. Вместо да отстоявате остарели предположения, насочмете любопитството си към намирането на аргументирани доказателства. Правете проучвания, задавайте въпроси и изследвайте представените пред вас факти. Не спорете упорито само от гордост или пристрастеност към вашата позиция. Постоянно настъпват промени – това, което е било валидно вчера, може днес вече да не е. Не можете да промените света, ако не можете да промените мнението си.

Когато Меркурий е ретрограден във въздушния знак Везни (27 октомври – 3 ноември 2020 г.), това е период, в който настъпва дисхармония в отношенията между хората. Започват неразбирателства между любовните двойки, бизнес партньорите и дори най-добрите приятели. Нормалната комуникация става проблемна без видима причина. Независимо дали става въпрос за просто погрешно тълкуване на няколко думи или общо несъгласие относно по-големи проблеми, обичайният ви синхрон с партньора ви може да бъде нарушен и може да не виждате еднакво проблемите. В този период е необходимо повече търпение и дори отстъпление, а не агресивно поведение към партньора ви. Всушвайте се в думите му. Възможно е да се появят на дневен ред и стари проблеми или премълчани досега неща, които обаче още ви притесняват.

В този период не са подходящи и провеждането на събрания – обществени и работни, защото ретрограден Меркурий във Везни няма да благоприятства приятелският тон.

Вижте и здравния хороскоп за всяка зодия през 2020 година.

Може да прочетете също:
Диета за зодия Овен
Диета за зодия Телец
Диета за зодия Близнаци
Диета за зодия Рак
Диета за зодия Лъв
Диета за зодия Дева
Диета за зодия Везни
Диета за зодия Скорпион
Диета за зодия Стрелец
Диета за зодия Козирог
Диета за зодия Водолей
Диета за зодия Риби

Снимка на планетата Меркурий: NASA Goddard Space Flight Center

loading...