Ретрограден Меркурий през 2019 година


Меркурий

От Хелоиун Меркурий отново е ретрограден! Какво да правим тогава? От кого да се пазим? В какво да внимаваме?

Ретрограден Меркурий се случва 3-4 пъти в календарната година. Това е, когато планетата Меркурий се движи между Слънцето и Земята.

С концентрация си на желязо, планетата Меркурий има магнитно влияние върху поведението на хората и в ретроградния й период се случват някои странни неща.

В астрологията планетата Меркурий се свързва с творчеството и умствени способности. Меркурий е управляваща планета на подвижните знаци Близнаци и Дева.

Когато една планета е ретроградна, в астрологически смисъл се счита, че е в състояние на покой или спи. Ето защо, докато Меркурий дреме, дейностите, които той урежда, не функционират добре, както ако планетата е активна, за да ги контролира. Затова в ретроградни периоди се очаква да настъпят хаос и неуредици.

Меркурий управлява всички видове комуникация и координация, включително слушане, говорене пред хора или по телефон, учене, четене, редактиране, проучване, договаряне, продажба и изкупуване, всички видове медии. Всички официални договори и споразумения, както и важни документи, като например книги ръкописи или курсови работи, договори, нотариални актове, договори, договори за наем, завещания и т.н. също са под влиянието на Меркурий.

В сферата на влияние на Меркурий са също всички видове кодове, включително компютърни програми, както и транспорт, спедиция, поща и пътувания. Когато тази планета е ретроградна, се очакват проблеми в тези области неизправност или извън контрол.

В човешкото тяло Меркурий управлява нервната система, слънчевия сплит, червата, ръцете, устата, езика, зрението, ушите, нервност, ишиас, влияе върху психични разстройства, диария, язви, брадавици, бенки.

Меркурий управлява професии като писатели, пътешественици, анализатори, инженери, математици, илюзионисти, продавачи, астролози и всички видове консултанти, артисти, художници, скулптури.

Макар фактическият период на ретроградния Меркурий да продължава около три седмици, целият цикъл на влияние трае около два месеца. Ретроградният Меркурий най-общо възпрепятства информацията и причинява обърканост и статичност, липса на развитие. Когато Меркурий е ретрограден, мислете за него като знак, че посоката на вятъра се променя.

Кога Меркурий е ретрограден през 2019 г.?

Три пъти наблюдаваме ретрограден Меркурий през 2019 година:

5 – 28 март в Риби
7 юли – 1 август като започва в Лъв и приключва в Рак
31 октомври – 20 ноември в Скорпион

И трите знака – Рак, Скорпион и Риби – са водни, а Лъв – огнен.

Ако ретроградният Меркурий е в знак, който съвпада с вашата зодия, знайте, че проблемите за вас са по-големи, отколкото при останалите представители на другите зодиакални знаци.

Когато Меркурий е ретрогарден, не бива да се правят никакви важни неща. Нищо няма да бъде особено успешно в такъв период, а ще бъде трудоемко или дори невъзможно за изпълнение. В ретрограден период е трудно да се получат решения от другите. Дори да е направено решение, то ще подлежи на промяна или ще се осъществи след изтичане на ретроградния период.

Тези фази също се считат за неподходящ момент за стартиране на нови начинания, дори ако те не са свързани със сферата на комуникациите. При ретрограден Меркурий не бива да се сключват договори и споразумения, дори да са прости устни уговорки, защото никой не може да предскаже накъде точно ще се завъртят нещата.

При ретрограден Меркурий не се препоръчват никакви планирани хирургични операции, особено пластични, защото може да се стигне до повторна операция и ревизия. Това не важи за внизапни, животоспасяващи операции.

В дните с ретрограден Меркурий не трябва да се предприема нищо важно, свързано с комуникациите, като напр. да се стартира ново издание или сайт, да се започва рекламна кампания, да се издава литературен или научен труд.

Ако започнете нова работа в пероид на ретрограден Меркурий, то няма да е на позицията, за която сте си мислели, когато сте я приели. Ако сте мениджър, ще имате проблем с избора на подходящия кандидат за съответната работа, така че, ако можете, в този период не наемайте никого. Ако си купите къща пък, могат да се появят по-късно проблеми, които са били напълно неочаквани.

Тъй като Меркурий управлява пощата и пренасянето на информация, бъдет еособено внимателни при изпращане на важни документи. Ако изпращате факсове, не забравяйте да се обадите на хората в другия край, за да знаят за вашите документи, които чакат за тях. В противен случай, те може никога да не ги видят. Ако работите в офис и има за принтиране или фотокопиране важен документ, не забравяйте да извлечете оригинала и да не го забравите там. Бъдете внимателни, когато изпащате имейл до кого го пращате.

При обслужване на клиент могат да възникнат недоразумения в изобилие – независимо дали обслужване негов цял проект или просто предвижвате негова пратка ил му продавате нещо.

При работа с компютър имайте предвид да правите бекъп на файлове и документи, защото в период на ретрограден Меркурий компютърните системи често се сриват или развалят. Ако трябва да инсталирате нов софтуер, изчакайте да отмине ретроградният Меркурий.

Меркурий управлява също и търговията, а когато е ретрограден променя правилата. Затова в този период не купувайте, нито продавайте нищо, че ще се объркат нещата. Напр. ако поръчате нещо, може да се окаже изведнъж изчерпано. Ако пък закупите нещо скъпо, като в автомобил, техника или бижута, по-късно може да съжалявате за покупката си. Ако купувате или продавате къща, се очакват да възникнат проблеми, грешки, забавяния и неуспехи. Единствената успешна покупка на нещо ново и скъпо по време на ретрограден Меркурий е тази, ако връщате за подмяна нещо старо.

Ако пътувате по време на ретрограден Меркурий и шофирате на дълго растояние, уверете се, че картата на GPS-а е актуална и че въобще той работи. По принцип напревете и преглед на автомобила си. Ако пътувате с масов транспорт, имайте предвид че са възможни закъснения извън разписанията. Пригответе си книга за четене, защото може много дълго да чакате. Обръщайте внимание дали багажът ви е правилно маркиран, за да не се изгуби или напр. изпрати на друг полет. Ако пък предприемете бизнес пътуване, то ще бъде успешно, само ако се срещате с бивш клиент или стар партньор, с когото възобновявате отношения. Ако пътуването е за удоволствие и за никъде не бързате, може да бъде идеално, особено ако посетите място, на което отдавна не сте били, защото се връщате на място, което ви е било приятно, напр. в детството.

В дните с ретрограден Меркурий често се забравят или губят неща, затова бъдете бдителни.

В романтичен аспект, при ретрограден Меркурий двойките са склонни да си създават недоразумения, които от своя страна може да предизвикат грешки от ефекта на доминото. Опитайте се да не бързате с изводите и да се стремите към повече яснота, когато приказвате.

Когато Меркурий е ретрограден в знака Риби (5 – 28 март 2019), това е период, в който можем да открием информация или да започнем взаимоотношения, които могат да променят хода на нашия живот. Също така професионалните задължение може да се окажат по-стресираща по това време, а ежедневната ни работа понякога е по-изморителна.

Когато Меркурий е ретрограден в огнен знак – като Лъв в средата на 2019 г., трябва да прилагаме напълно нови и иновативни решения на проблема, който се появява. Огнените знаци се характеризират със смелост и новаторство, така че не се притеснявайте да приложите необичайно решение. Огнените знаци също обмислят нещата в по-широк аспект, затова също трябва да мислите така, когато разрешавате проблемите.

Препоръчва се да се отложи покупката или придобиването на всякакви битови уреди, инструменти или ценни активи, тъй като има предразположение те да се развалят, обезхабят или обезценят много по-бързо. Неуспехите в този период, свързани с бизнеса, транспорта, обмена на информация, подписването на договори, партньорствата, се дължат на ретроградното движение на Меркурий.

Когато Меркурй стане навлезен ретрограден в знака Рак, през този период обещанията се нарушават по-често, не стигаме навреме за определена среща или пътуването се отменя в последния момент. Можем да срещнем препятствия по път като да се развали колата, да изпуснем полета или да не можем да пътуваме по разни причини като забравяне на билета или документите.

Ретроградният Меркурий в Скорпион (31 октомври – 20 ноември 2019) носи несправедливи действия, лъжи, действия, които нарушават моралните и социални правила, като ни напомня, че трябва да постигнем мир с някои хора и с нашите действия в миналото. Това е период, подходящ за самовглъбяване и смирение, да бъдем честни със себе си, за да се приведем в съответствие със съдбата. Откриваме неща, които изглеждат забравени или ние сме избрали да ги пренебрегнем, като си мислим, че по този начин определени проблеми ще бъдат решени сами или ще останат завинаги скрити.

Какво е влиянието на ретроградния Меркурий върху астрологичните знаци през 2019 г.?

Овен: полемики в работата, преоценки и ревизия на служебни документи, трудови договори; преконфигуриране на някои взаимоотношения в работната среда.

Телец: объркване и комуникационни проблеми във взаимоотношенията със семейството и / или интимния партньор.

Близнаци: неясен и несигурен период по отношения на дома, семейството или при бизнес с недвижими имоти.

Рак: вероятен спор, вкл. съдебен; караници и недоразумения във взаимоотношенията с брат / сестра или съседи.

Лъв: ревизиране на финансови въпроси, свързани с работа или договор; преосмисляне на личните и материалните ценности; склонност към рискови финансови партньорства или дейности.

Дева: реорганизиране на важни аспекти в личния живот; предефиниране на вътрешното личностно чувство; преоткриване на нов подход към другите.

Везни: самота, изолация, носталгия.

Скорпион: преразглеждане на личните идеите, преоценка на кръга от приятели; реорганизация, ревизиране на някои аспекти, свързани с асоциация или организация, към която принадлежите.

Стрелец: проблеми във взаимоотношенията с началниците и / или семейството и роднините.

Козирог: проблеми и преоценка на образованието или свързани с интензивна интелектуална дейност и сътрудничество с хора в чужбина.

Водолей: проблеми с финансови инициативи, независимо дали става дума за финансова подкрепа, заем, кредит или бизнес план.

Риби: преоценка на отношенията с личния партньор като двойка или среща с бивш.

Снимка на планетата Меркурий: NASA Goddard Space Flight Center